Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı 7 Bin 300 Dolara Kadar Geriledi

(17 Mayıs) Bu sabah kripto para piyasasındaki pek çok koinin kayda değer oranlarda düşüş yaşadığını ve piyasanın genel anlamda kırmızıya büründüğünü görüyoruz.

Coinmarketcap verileri gösteriyor ki Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash gibi pek çok koin geçtiğimiz günlerde yaşadıkları yükselişin ardından bir düşüş sürecine girmişler.

Bitcoin

Piyasanın en büyük koini Bitcoin geçtiğimiz gün 8 bin dolar barajını aşmayı başarmıştı. Son aylarda kısmen kötü bir performans sergilediği düşünülen Bitcoin bu çıkışla birlikte büyük bir başarı elde etmişti.

Coinmarketcap verileri son günlerde adeta uçuşa geçen Bitcoin’in şimdi bir düzeltme sürecine girdiğini ve ciddi anlamda değer kaybettiğini gösteriyor. Son yirmi dört saat içerisinde yüzde 8.66 oranında değer kaybeden Bitcoin’in fiyatı 7 bin 350 dolar seviyesine çekildi.

Ticaret hacmi 30 milyar dolara düşen Bitcoin’in piyasa değeri de bu süre zarfında 130 milyar dolara geriledi.

Ethereum

Bitcoin’in hemen ardından gelen Ethereum da benzer bir düşüş yaşıyor gibi görünüyor. Aynı zaman zarfında yüzde 6.53 oranında düşüş yaşayan Ethereum; fiyat bazında 240 dolar seviyesine geriledi.

Bitcoin ile birlikte ciddi bir çıkış yakalamayı başaran Ethereum, piyasa değerini 25 milyar dolar barajında tutmayı sürdürüyor. Ancak bu piyasa değerinde zamanla azalma görülebilir.

Genel Bakış

Bunların yanı sıra özellikle Bitcoin Cash gibi koinlerin ciddi değer kaybı yaşadıklarını söylemek mümkün. Birkaç koinin son yirmi dört saat içerisindeki performansını şöyle sıralayabiliriz:

  • Bitcoin Cash: 370$ (-%11)
  • Litecoin: 89$ (-%10)
  • EOS: 6$ (-%9)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment