Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of America Nakit İşlemlerinde Blockchain’i Kullanmak İstiyor

Bank of America, nakit işlemlerini daha verimli hale getirebilmek için Blockchain teknolojisinden faydalanmayı planlıyor. Bank of America, bu amaç doğrultusunda yeni bir patent almayı düşünüyor.

Dünyanın önde gelen bankalarından olan Bank of America, Blockchain tabanlı yeni bir sistem için patent almak istiyor. Bankanın geliştirdiği bu sistem tamamen nakit işlemlerinin daha verimli hale getirilmesi için kullanılıyor.

Banka, bu sistem için aslında geçtiğimiz yılın Haziran ayında da bir patent başvurusunda bulundu. Şirketin o zamanki başvurusuna göre bu patent, “veri içerikli kayıtlar tarafından yönetilen bankacılık sistemleri” ile ilgiliydi.

Bank of America tarafından geliştirilen bu sistemin patent başvurusundan bir kesit şu şekilde:

“Kayıtların açığa çıkarılması sırasında daha dinamik ve uygun işletim özellikleri sunabilmek için nakit işlem cihazları kullanılıyor ve ayarlanıyor.”

Epey büyük çaplı bir banka olan Bank of America, birbirinden farklı işlemlere aracılık yapıyor. Bu da bankanın oldukça geniş bir hizmet yelpazesine sahip olmasını zorunlu hale getiriyor.

Bank of America’nın konu hakkındaki açıklamalarına göre birbirinden farklı alanlar arasında nakit tabanlı işlem yaparken çeşitli zorluklarla karşılaşılabiliyor. Bankanın amacı bu zorlukları Blockchain teknolojisiyle birlikte aşmak.

Bank of America, Blockchain teknolojisi hakkındaki çalışmalarını sürdürüyor. Banka geçtiğimiz son iki yıldır bu teknolojiyi özellikle fikri mülkiyetleri güvence altına alabilmek için araştırıyor.

Geçtiğimiz ay yayınlanan bir araştırma raporuna göre Bank of America’nın toplamda 50’den fazla Blockchain patenti bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment