Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of America Yöneticisi Blockchain’in Geleceğinden Umutlu Değil

Bank of America‘nın idari kadrosunda yer alan bir isim, Blockchain teknolojisinin geleceği hakkında pek olumlu görüşlere sahip değil gibi görünüyor. Bank of America, kurum olarak Blockchain ile ilgili pek çok farklı patente sahip olsa da bu yönetici, Blockchain’in geleceğinden umutlu değil.

Bank of America’nın CTO’luğunu üstlenen Catherine Bessant geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda Blockchain teknolojisi hakkında konuştu. Bessant verdiği bu röportaj sırasında Blockchain hakkındaki görüşlerinin tamamen kişisel olduğunu ve Bank of America’nın görüşlerini yansıtmadığını vurguladı.

Bank of America şu ana dek Blockchain ile ilgili pek çok farklı patent aldı. Resmi sayılara baktığımızda bankanın 80’den fazla patenti olduğunu görüyoruz ki bu sayı pek çok Wall Street şirketinin sahip olduğundan daha fazla.

Ne var ki Catherine Bessant, Bank of America’nın Blockchain hevesini paylaşmıyor gibi görünüyor. Bundan birkaç yıl önce Blockchain teknolojisinin öneminden bahseden, bu teknolojinin birkaç yıl içerisinde büyük bir çıkış yakalayabileceğini söyleyen Bessant, günümüzde bambaşka bir görüşe sahip:

“Blockchain’in sadece ya bireysel amaçlarla ya da epey küçük çaplı işlemler için kullanıldığını görüyorum. Bütün büyük çaplı teknoloji şirketleri gelip ‘blockchain, blockchain, blockchain, blockchain’ deyip duruyorlar. Ben de ‘Madem öyle, bana bir kullanım alanı gösterin’ diyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment