Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Louis Vuitton Ürün Takibi Yapmak İçin Blockchain’i Kullanacak

Fransa’nın dev isimlerinden Moet Hennesy Louis Vuitton SE (LVMH), kendi ürünlerini Blockchain teknolojisi aracılığıyla takip edebilmek için ConsenSys ve Microsoft Azure ile işbirliği yapmaya başladı.

Bünyesinde Louis Vuitton ve Parfums Christian Dior gibi dev iki isim barındıran LVMH, kendi ürünlerini daha verimli bir şekilde takip edebilmek için AURA adlı bir Blockchain platformunu kullanmak istiyor. Şu ana dek yapılan açıklamalara göre bu platformun Mayıs veya Haziran 2019 tarihinde kullanıma hazır hale gelmesi bekleniyor.

1854 yılında kurulan ve günümüz moda dünyasının en büyük isimlerinden olan Louis Vuitton ve onun yanı sıra parfümleriyle ön plana çıkan Christian Dior, on milyonlarca kişi tarafından beğeniyle takip ediliyorlar.

CoinDesk gibi kaynaklar tarafından yapılan haberlere göre bu isimler, Blockchain teknolojisi ile birlikte çok daha güvenilir şekilde işlem yapabileceklerine inanıyorlar. Dolayısıyla bu isimler JPMorgan’ın Quorum adlı Blockchain platformuyla desteklenen AURA platformundan faydalanacaklar.

AURA adlı platformun başlangıç aşamasında LVMH ürünlerinin geçerliliğini tespit etmek için kullanılması bekleniyor. Bu platform sayesinde kolaylıkla ürün takibi yapılabilecek. Şirket ilerleyen zamanlarda bu platformu kullanarak fikri mülkiyetleri korumak, müşterilere özel etkinlikler düzenlemek istiyor.

LVMH, Blockchain teknolojisinden yararlanabilmek için bu alanda uzman sayılabilecek bir ekibi işe aldı ve bu ekip geçtiğimiz son bir senedir AURA projesinde çalışıyor. LVMH bu süreç boyunca ConsenSys ve Microsoft Azure ile de işbirliği yapmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment