Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Şirketi Yeni Bir Ticaret Hacim Endeksi Geliştirdi

Kripto para şirketlerinden Messari, on farklı kripto para borsasının listelendiği yeni bir endeks hazırladı.

Şirket geçtiğimiz gün bir duyuru yayınlayarak “Gerçek 10 Hacim” adı altında yeni bir ürün geliştirdiğini açıkladı. Bu endekste listelenen borsalar arasında Binance, Bitfinex, Bitflyer, Bitstamp, Bittrex, Coinbase Pro, Gemini, itBit, Kraken ve Poloniex gibi borsalar bulunuyor.

Messari tarafından yayınlanan duyuruya göre bu endekste, yukarıda ismi verilen borsalara ait “gerçek hacim bilgilerine” ulaşmak mümkün olacak. Borsalardan veri çekebilmek için kullanıcı programlama arayüzlerinden (API) faydalanan Messari, kullanıcılarına “gerçek” bilgiler sunduğunu öne sürüyor.

Şirketin konu hakkında yayınladığı duyuruya göre bu endeks zaman içerisinde daha çeşitli bir hale gelecek ve endekste daha fazla borsaya yer verilecek.

Messari tarafından atılan bu adım aslında Bitwise tarafından bundan birkaç gün önce yayınlanmış raporun bir sonucu. Kripto para sektöründeki ticaret hacimleriyle ilgili bir araştırma yapan Bitwise, borsalara atfedilen hacim miktarlarının aslında yüzde 95’inin yalan olduğunu iddia etti.

Bitwise tarafından yayınlanan bu rapor kısa süre içerisinde yoğun ilgi çekti. Bu raporda özellikle Coinmarketcap gibi platformlardaki verilerin yanlış olduğu belirtiliyordu ve Coinmarketcap, raporun yayınlanmasının ardından kısa bir süre sonra platformunda bazı değişikliklere gitme kararı aldı.

Messari, yeni geliştirdiği bu raporla birlikte insanlara kripto para borsalarıyla ilgili doğru bilgiler aktardığını iddia ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment