Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of America’nın Kripto Kullanıcıları Ayı Piyasasında Yüzde 50 Azaldı

Bank of America’nın aktif kripto kullanıcısı sayısı, piyasalarda yaşanan uzun süreli düşüş süresince yarıdan fazla daraldı.

Bitcoin fiyatı geçtiğimiz kasım ayında tüm zamanların en yüksek seviyesinde (ATH) seyrederken, bankanın aktif kripto kullanıcı sayısı 1 milyondan fazla kişiye tekabül ediyordu. Bitcoin fiyatının 19.000 dolar seviyesinde seyrettiği bu günlerde Bank of America’nın kripto kullanıcı sayısı da 500 bin kişinin altına düştü. Bitcoin’in bu yıl içinde %60 değer kaybetmesine atıfta bulunan banka yöneticisi, “fiyatlarda ciddi bir düşüş” olduğunu belirtti.

Yönetici David Tinsley‘in de içinde bulunduğu Bank of America Enstitüsü ekibi sundukları raporda, “Kripto piyasaları, dijital para birimleri fiyatlarındaki keskin düşüşler ve belirli stablecoinlerin çöküşüyle sarsıldı” dedi.

Bloomberg‘in konuyla ilgili yaptığı haberde “Kripto para birimleri, diğer riskli varlıklar gibi, Federal Rezerv ve merkez bankalarının büyümeyi yavaşlatmak ve yükselen fiyatları azaltmak için faiz oranlarını yükselttiği sıkı bir para politikası ortamından zarar gördü. Kripto para birimlerinin piyasa değeri, Kasım 2021’deki yaklaşık 3 trilyon dolarlık zirvesinden 1 trilyon doların altına düştü.” açıklamasında bulundu.

Bank of America tarafından paylaşılan kripto para işlem verilerini gösteren bu tabloda, işlem hacminin piyasalarla doğru orantıda bir düşüş sergilediği ortaya koyuluyor.

Bu koşulların eşliğinde, dijital varlıklara yönelik duyarlılık da düştü. Bank of America verilere göre, Nisan ve Haziran ayları arasında kripto sektörüne yatırım yapmadıklarını ve yapmayı planlamadıklarını söyleyenlerin oranı %21’den %30’a yükseldi.

Sunulan rapora göre, kripto para piyasalarındaki bu derin düşüş, daha kapsamlı olan Amerikan ekonomisine zarar vermeyebilir. Bank of America, kripto varlıklarının ABD’deki toplam hane halkı finansal varlıklarının %1’inden daha azını oluşturduğunu belirterek, “nispeten az sayıda insanın kripto varlıkları güvenilir ve uzun vadeli bir yatırım olarak gördüğünü” öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!