Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’dan Tröst Bankalarının Kripto Para Saklama ve Yönetmesine Yeşil Işık

Japon Kabine Ofisi Yönetmeliği bu sonbaharda değiştirilecek ve Japon tröst bankaları kripto paraları saklama ve yönetme yetkisine sahip olacak.

Finansal Hizmetler Kuruluşu (FSA), bu değişikliğin 1 aylık kamuoyu yoklamasının ardından bu yılın sonbaharında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Japonya’da kripto varlıkları saklama ve yönetme yetkisi yalnızca tröst şirketlerine verilmiştir. Prefektörlük (Japonya’nın birinci düzey idari bölümleri) yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre tröst bankaları bireysel operasyonları yönetebilecek. Yetkililer yönetmelikleri onayladıktan sonra tröst bankaları, saklama ve yönetim lisanslarına sahip olacak.

Tröst bankaları müşterilerinin varlıklarını muhafaza eden tröstlerin ve tröst içinde bulunan varlıkların hesaplar arasında transfer edilebileceği özel bir bankacılık türüdür. Klasik bankacılık faaliyetlerinin aksine tröst bankaları mütevelli rolü üstlenmektedir.

Ayrıca stablecoinleri düzenleyen revize edilmiş Fon Uzlaştırma Yasasının yürürlüğe girmesiyle beraber bankalar, fon yönetim şirketleri ve tröstler Japon Yeni’ne dayalı stablecoinler çıkarabilecek.

Japonya’nın bu yönetmelik revizyonu birçok yeniliğin önünü açıyor. Mitsubishi UFJ Trust and Banking blokchain teknolojilerine dayalı kripto paraların ihraç ve alım satımının gerçekleştirilebileceği bir platform olan Progmat’ı ve buna eşlik eden bir cüzdanı geliştiriyor. Şirketler, Progmat’ı kullanarak dijital varlık ihraç edebilecek ve Japon Yeni’ne bağlı stablecoinlerle ödeme gerçekleştirebilecekler.

 

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!