Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

VanEck’den SEC’ye Yeni Başvuru: Spot Bitcoin (BTC) ETF Israrı Sürüyor

Yönetimi altında (AUM) yaklaşık 82 milyar dolarlık varlığı bulunan yatırım devi VanEck, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yeni bir spot Bitcoin (BTC) borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunda bulundu.

Daha önce spot tabanlı “VanEck Bitcoin Trust” ETF başvurusu, “dolandırıcı ve manipülatif davranış ve uygulamaları önlemek” ve “yatırımcıları ve kamu çıkarını korumak” için aranan şartları sağlamadığı gerekçesiyle Kasım 2021 tarihinde SEC tarafından reddedilen yatırım devi, ABD’deki spot ETF ısrarını sürdürüyor.

VanEck, Grayscale’in GBTC’yi spot Bitcoin ETF’ine dönüştürme talebinin ve Bitwise’ın spot ETF başvurusunun reddedilmesinin hemen ardından 30 Haziran tarihinde SEC‘ye yeni bir spot Bitcoin ETF‘i için resmi başvuruda bulundu.

VanEck’in yaptığı başvurunun metninde şu ifadeler dikkat çekti:

Daha önce spot ETP’lerin onaylandığı spot emtialar ve döviz piyasaları da genellikle düzenlememiştir ve Komisyon altın, gümüş, platin, paladyum, bakır ve diğer para birimlerini içeren emtia ve para birimi bazlı fonların onaylanması için temel oluşturan önemli büyüklükte düzenlenmiş piyasaların, vadeli işlem piyasaları olduğuna inanıyor.

Henüz herhangi bir spot ETF için onay vermeyen SEC’nin ne zaman onay vereceği, kripto para piyasasındaki yatırımcılar tarafından merak edilen konuların başında geliyor.

Birçok kez ETF başvurusunda bulunan yatırım şirketi, son olarak geçtiğimiz mart ayında altın ve Bitcoin (BTC) madencilik şirketlerine yatırım yapan bir ETF için başvuruda bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!