Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase CEO: Bank Of Amerika Hesaplarınız Bitcoin Transflerleri Yüzünden Kapatılıyor Mu?

ABD’nin köklü bankası Bank of America, Bitcoin (BTC) uygulama geliştirici ekosistemi Trust Machines kurucusu Muneeb Ali’nin hesabını Coinbase işlemleri nedeniyle kapattı.

Muneeb Ali 12 Temmuz tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Bank of America’nın yaklaşık 15 yıldır kullandığı banka hesabını herhangi bir gerekçe göstermeden kapattığını bildirdi. Kurucu, asıl gerekçenin banka hesabını kullanarak Coinbase’e yaptığı transfer işlemleri olduğunu belirtirken Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un olaya dahil olması tablonun büyüklüğünü ortaya çıkardı.

Muneeb Ali, banka hesabıyla beraber kredi kartının da kapatıldığını ve kredi kartının kapatılma sebebinin risk profilinin yeterlilikleri karşılamaması olarak gösterildiğini açıkladı. Kurucu buna karşılık sosyal medyada, oldukça ideal bir risk profiline sahip olduğunu söyledi ve bu durumun aslında Bitcoin ve kripto para ekosistemine açılmış bir savaşı temsil ettiğini öne sürdü.

Brian Armstrong ise 13 Temmuz tarihinde Muneeb Ali’nin gönderisini alıntılayarak sosyal medyada, Bank of America‘da hesabı olup Coinbase ile yaptıkları herhangi bir işlem nedeniyle hesabı kapatılan başka kullanıcılar da olup olmadığını sordu.

Armstrong’un sorusuna karşılık Bank of America’da hesabı olduğunu belirten 3.519 kullanıcının 1.110 tanesi, Coinbase işlemleri nedeniyle hesaplarının kapatıldığını öne sürdü. Kullanıcılar, bu tür kapatılmalarda genel olarak bankanın gerçekçilikten uzak gerekçeler gösterdiğinin altını çizdi. Bank of America, konu ile ilgili bir açıklamada bulunmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!