Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of China Yeni Bir Blockchain Platformuna Katıldığını Açıkladı!

20 Şubat tarihinde yerel bir haber kaynağı tarafından aktarılan habere göre, Çin’in en büyük beş bankasından birisi olarak bilinen Bank of China yeni oluşturulan bir blockchain platformuna katıldı.

Emlak geliştirme firması New World Development ve Hong Kong Uygulamaları Bilimler ile Teknoloji Araştırma Enstitüsü (ASTRI) tarafından ortaklaşa geliştirilen bir blockchain platformu, ev satın alacak kişilerin direkt olarak blockchain tabanlı uygulamadan faydalanarak bunu yapmasını mümkün hale getiriyor. Platform ev alma ve ev alırken bir bankadan kredi çekme süreçlerinde yer alan evrak işlerini dijital ortama aktarıyor ve bunların hepsini dijital kimlik onayı ile gerçekleştiriyor. Bu yenilik de kullanıcılara yapılacak bütün işlemleri dijital ortamda ilgili banka ile çok kısa bir sürede bitirebilme imkanı tanımakta.

Kurumların içsel süreçlerine blockchain teknolojisinin dahil edilmesi, bankaların işlem masraflarını da %15 ile %60 arasında düşürebilme olasılığına sahip. Platformun arkasındaki yetkililer hem zaman hem de masraftan yapılan bu kısıtlamalar ile ciddi bir kullanıcı artışı görebileceklerini tahmin etmekteler.

ASTRI CEO’su Hugh Chow konu hakkında yaptığı açıklamada blockchain’in emlak piyasası işlemlerini yeniden düzenleyebilecek kapasiteye sahip olduğunu ve emlak satın alma işlemlerinin çok daha verimli ve esnek halledilebileceğini vurguladı. Bank of China bunun yanı sıra geçtiğimiz Ağustos ayında blockchain teknolojisinin ödeme sistemleri için kullanımı konusunu araştırmak için China UnionPay firması ile ortaklık imzalamıştı ve bankanın özellikle blockchain tabanlı girişimleri hızlı bir şekilde devam etmekte.

Çin’in bankacılık organizasyonu olan Çin Bankacılık Birliği geçtiğimiz Ocak ayında sektör içerisindeki verimliliği geliştirmek için bir tür bankalar arası blockchain tabanlı platform piyasaya süreceğini de açıklamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment