Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Andreas Antonopoulos: XRP’ye İlgi Duyanlar, Bitcoin’e İlgi Duymuyorlar!

Mastering Bitcoin eserinin yazarı ve önde gelen Bitcoin isimlerinden birisi olarak bilinen Andreas Antonopoulos, YouTube üzerinden yaptığı bir soru cevap etkinliğinde Bitcoin, Bitcoin’in geleceği ve Blockstream firmasının Liquid isimli platformu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ünlü isim söz konusu soru cevap etkinliğinde Bitcoin tabanlı Liquid platformu ile, XRP ve Ripple arasında bir rekabet olup olmadığını masaya yatırdı. Antonopoulos ilk olarak Liquid hakkında konuşmaya başladı ve bu ürünün 2015 yılından beri konuşulmakta olduğunu hatırlattı. Ayrı bir blockchain’den, asıl ağa bağlı olan ve sidechain olarak nitelendirilen Liquid, bunun doğal olarak belirli kısıtlamalara sahip olduğunu ve insanların bu ağda işlem yapmak için ”Bitcoin’e 1’e 1 oranında denk olan” Liquid BTC kullandıklarını ifade etti. Bu da Antonopoulos’a göre daha hızlı ve daha ucuz işlem imkanı sunuyor ve Bitcoin’in blockchain ağının dolmasını engelliyor.

Liquid ile XRP arasında bir rekabet olup olmadığı konusuna da değinen Antonopoulos, böyle bir rekabetin mümkün olmadığını ve XRP’nin kendi konsensüs tabanında farklı bir modele sahip olduğunu ifade etti. XRP’ye ilgi duyan insanların, bir sidechain aracılığıyla bile Bitcoin’e ilgi duymadığını dile getiren Antonopoulos, bu iki kripto para arasında büyük farklar olduğunu da belirtti.

Bitcoin basın saatine göre 3.950 dolara kadar geriledi ve bütün kripto para piyasası şuan için ufak düşüşlerle kızıl bir grafik çizmekte. Toplam piyasa hacmine göre üçüncü en büyük kripto para birimi konumundaki XRP ise %1.71’lik düşüş ile 13.330 milyar dolar toplam piyasa hacmine geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment