Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Banka ve Fonların Gözdesi Silvergate Son 2 Ayda Bitcoin’e (BTC) 7 Kat Fark Attı

Dijital varlık odaklı yatırım bankası Silvergate son 53 günde kripto para piyasasının öncüsü Bitcoin’den kat daha yüksek performans gösterdi.

Dijital varlık odaklı yatırımları ile kripto para piyasasının geleneksel finansa açılan kapısı olarak nitelendirilen Silvergate, 1 Temmuz tarihinden bu yana %72 yükselişle son 53 gündür yalnızca %10 yükselen Bitcoin’den 7 kat daha iyi performans gösterdi. 1 Temmuz – 22 Ağustos arasında Silvergate 53,30 dolardan 90,58 dolara çıkarken Bitcoin 19.300’den 21.195’e yükseldi.

Silvergate 2013’ten bu yana sürdürdüğü kripto para çalışmalarının yanında stablecoin ihraççısı Circle ile kurduğu ortaklığı ve MicroStrategy’e verdiği yaklaşık 320 milyon dolarlık borç göz önüne alındığında gerçekten sektördeki lakabını hak ediyor gibi görünüyor.

Bankalar ve yatırım fonları, yasal nedenlerden dolayı portföylerine dijital varlık ekleyemeyebiliyor. Bunun yerine bankalar ve fonlar, Silvergate veya Silvergate gibi kripto para piyasalarıyla yüksek korelasyon içerisinde bulunan hisse senetlerini portföylerinde tutarak dijital varlık sektörünü de takip etmiş oluyorlar.

Türkiye’de de birçok dijital varlık yatırım fonu kripto para piyasasını yakından takip edebilmek adına portföylerinde Silvergate hissesi tutuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!