Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samsung Dahil Güney Koreli 7 Dev Şirket Bitcoin (BTC) Borsası Açmak İçin Kolları Sıvadı

Güney Koreli 7 büyük şirket kripto para borsası açmak için ön lisans başvurusunda bulundu. Bu şirketler arasında teknoloji devi Samsung’un da yer aldığı açıklandı.

Güney Kore yerel gazetesi NewsPim‘in pazartesi günü duyurduğu bir haberde, Güney Kore merkezli 7 büyük şirketin kendi kripto para borsalarını açmak için ön lisans ve şirket kurulumu başvurusunda bulunduğu açıklandı. Söz konusu 7 şirketin arasında Güney Kore’deki piyasa değeri bakımından en büyük yatırım bankacılığı ve hisse senedi aracılık şirketi Mirae Asset Securities ve Samsung‘un da yer aldığı belirtildi.

Geçtiğimiz mayıs ayında göreve başlayan Güney Kore Başbakanı Yoon Suk-Yeol, başkanlık seçimleri sırasında kripto para endüstrisine daha dostça davranmaya ve yeni projeler geliştirmeye söz vermişti. Yeol’un başkanlık koltuğunu devralmasının ardından Güney Kore merkezli milyar dolarlık şirketler kripto para sektörüne girmek için pozitif zemini değerlendirme konusunda ilk adımlarını attı. Eski devlet başkanı Moon Jae-In yönetiminde, Güney Koreli politika yapıcıların kripto paralar üzerinde katı yaptırımlar uyguladığı ve borsa açma işleminin zahmetli bir süreç gerektirdiği biliniyordu.

Söz konusu haberin detaylarında, Mirae’nin alt kuruluşu Mirae Consulting‘in bünyesinde çeşitli kripto para birimleri ve  NFT‘ler (Non-fungible token) için teknik personel istihdam etme sürecine başladığı belirtildi. Bunun yanı sıra Samsung Securities‘in blockchain tabanlı ürünler ve bir kripto para borsası kurmak için personel arayışında olduğunun altı çizildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!