Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bankacı: Kripto Dünyasındaki Düzenlemelerin Devam Etmesi, Kurumsal Firmaları Sektöre Çekecektir

Eski bir Standard Chartered yöneticisi olan Daniel Santos‘a göre, şu an kripto para piyasalarında yaşanan düşüş trendini tersine çevirebilecek katalizörlerden bir tanesi önde gelen kripto para ekonomilerinin önderlik ettiği olumlu düzenleyici ve yasal çerçevelerin ta kendisi.

Daha bu haftanın başlarında dünyanın en büyük dördüncü varlık yönetim firması Fidelity Investments bir kripto para platformu duyurusunda bulunmuş ve piyasayı ciddi bir şekilde heyecanlandırmıştı.

Firma hakkında daha önce bu şekilde dedikodular çıkmış olsa da, kimse bunun gerçekten vücut bulacağını düşünemiyordu. Fidelity gibi bir firmanın sektöre girişi ise kripto para dünyasının kurumsal yatırımcılar gözünden ne denli olgunlaştığını göstermek için yeterli bir kanıt olarak sunulabilir.

Piyasa Düzenlemeleri Daha Fazla Yatırımcı Çekecek

Snatos piyasada yaşanan düzenleyici belirsizliğin kurumsal yatırımcılar için ciddi bir şüphe uyandırdığını ve yasal düzenlemeler geldikçe kurumsal yatırımcıların sektöre bakışının da değişeceğini vurguladı. Özellikle SEC’in bu konuda kilit role sahip olduğunu belirten ünlü bankacı, Bitcoin ve Ethereum gibi kripto para birimlerinin 2018 yılındaki mevcut düzenlemelere göre menkul kıymet olarak kabul edilmemesinin oldukça olumlu bir haber olduğunu da ifade etti.

Santos mevcut olumlu düzenlemelerin bu şekilde iyileşerek ve büyüyerek devam etmesinin piyasayı olumsuz bakış açısından kurtaracağını ve kripto para birimlerinin güvenilir bir alternatif varlık sınıfı olabileceğini de belirtti. Santos kripto para birimlerinin gerçekten böyle bir seviyeye gelmek için belirli kurallar koyulmasının ve sahtekarca etkinliklerin kökünün kurutmasının da şart olduğunun altını çizdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment