Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya Hükümet Ajansı: Blockchain Biraz Abartılıyor

Avustralya Hükümet Ajansı, görünüşe göre kripto para ve Blockchain teknolojisinden fazla etkilenmiş durumda değil. Konuyla ilgili yapılan araştırmanın sonucu olarak bir rapor yayınlayan kurum, Blockchain teknolojisinin biraz fazla abartıldığını ifade ederek şunları belirtti:

”Blockchain elbette ki oldukça ilgi çekici bir teknoloji ve bu teknoloji ile ilgili gereken inovatif çalışmaların yapılması gerekiyor. Ancak şu anda baktığımız zaman ciddi bir standardizasyon sorunu var ve bunun çözülmesi için ciddi bir efor sarf edilmesi lazım. Farklı veri tabanları, güvenli bağlantılar ve standardize edilmiş birtakım süreçlere ihtiyaç var.”

Konuyla ilgili fikirlerini ifade eden Avustralya Hükümet Ajansı yetkilisi Peter Alexander ise şunları söyledi:

”Blockchain teknolojisi gerçekten de önemli bir teknoloji ancak şu anda pek de efektif bir şekilde bakıldığını söylemek güç. İçinde bulunduğumuz şu dönemde, Blockchain teknolojisi bana biraz abartılmış gibi geliyor. Biz elbette Blockchain’in bir potansiyeli yok demiyoruz, bu saçma olur ancak bir standard gelmesi lazım. Eğer bunlar başarılırsa o zaman daha iyi işler görebiliriz. Şu anda bazı şirketler için Blockchain en iyi alternatif de değil ve daha efektif teknolojiler görmek mümkün.”

Avustralya’da birçok hükümet kurumu ya da özel sektör iştiraki şu anda Blockchain ile ilgili çalışmalar yapıyor. Hükümet, şu anda bu konuya ciddi de bir bütçe ayırırken, teknolojinin kullanım alanları ve potansiyel etkileri ile ilgili önemli bilgiler toplamak istiyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment