Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İsviçre’de, Kara Para Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Bir Standart Yayınlandı

İsviçre merkezli Hisse Senedi Piyasaları Araştırmaları ve Pazarlama şirketi (CMTA) kripto paralar ile ilgili yeni bir anti kara para aklama standardı yayınladı.

Kar odaklı olmayan ve bu yıl başında Cenevre’de kurulan kurum; çalışmalarını kripto paralar ve DLT teknolojisi üzerine yoğunlaştırmış durumda.

İsviçre’nin en önde gelen online bankalarından birisi olan Swissquote’un da iştiraki olan kurum; aynı zamanda yazılım şirketi Temenos ile de birlikte çalışarak, dijital para piyasalarının efektifliğini arttıracak çalışmalar ve araştırmalar yapıyor.

CMTA’nın yayınladığı yeni standardlara göre, İsviçre’de kullanılan hali hazırdaki regülasyonlarla uyum sağlamak için bazı iyileştirmeler yapılması gerekiyor. Bunların arasında yer alan ilk şey, hiç kuşku yok ki, ICO’lar.

ICO’lar konusunda Müşterini Tanı (KYC) süreçlerinin iyi ele alınması gerektiğini ifade eden yetkililer, bu noktada bankaların ya da broker şirketlerinin dikkatli olması ve titiz davranması gerektiğini ifade ederken; bu sayede kara para aklanmasının ya da terör finanse edilmesinin önlenebileceğini ifade ediyorlar.

Aynı zamanda bu kural rehberinin ve standardının elbette nihai bir kanun olmadığını ifade eden yetkililer, İsviçre hükümetinin önde gelen isimleri ile yapacakları çalışmalarda ise yer alacaklarını ve bir konsensus oluşturulmasına katkıda bulunacaklarını söylüyor.

Kara para aklanması, terör finansmanı ve vergi kaçırılması kripto paraların en fazla eleştri aldığı konuların başında gelirken, İsviçre gibi ekonomik atmosferde önemli yere sahip bir ülkenin bu konuda bir hamle yapması ise takdir topladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment