Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bankacılara “Hırsız” Diyen İsim Bitcoin Aldı

Yükselen enflasyon korkusu ile Bitcoin yatırımına geçenler kervanına Godfrey Bloom da katıldı. Bankalara karşı olumsuz tutumu ile bilinen 70 yaşındaki Avrupa Parlamentosu eski üyesi, Bitcoin yatırımı yaptığını açıkladı.

İngiliz politikacı Godfrey Bloom dün attığı tweet ile, geçtiğimiz hafta ilk Bitcoin yatırımını yaptığını açıkladı. 2004 ve 2014 yılları arasında Yorkshire ve Humber adına Avrupa Parlamentosu’nda görev alan Bloom, Bitcoin’e adım attığını duyurmasının yanı sıra; yüklü altın ve gümüş yatırımı yaptığını da söyledi. Daha önce yaptığı açıklamada da portföyünün %65’ini altın, %8’inin gümüş ve geri kalanının ise gayrimenkulün kapladığını söylemişti.

Godfey Bloom, kripto paralar hakkında daha fazla şey öğrenmeye açık olduğunu ve hatta 13 bin abonesi bulunan Youtube kanalına röportaj için kripto para yorumcularını ve öncülerini davet ettiğini dile getirdi. Bloom’un ne kadarlık BTC yatırımı yaptığı şu anlık bilinmese de eski politikacı, kripto para dünyasına bir yatırımcı sıfatı ile merhaba demiş oldu.

Merkez Bankaları Beceriksiz, Ticari Bankalar Hırsız

Avrupa Parlamentosu eski üyesi, 2013 yılında bir toplantıda bankacılık sektörünün bir aldatmacadan ibaret olduğunu söyledi. Parlamento toplantısında “bankaları anlamıyorsunuz, tüm bankalar iflas etti” diyen Bloom, şimdi de Bitcoin yatırımını seçerek o zamanki tutumuna devam ettiğini bir nevi kanıtladı.

Bloom aynı toplantı esnasında yaptığı konuşmada merkez bankalarını da hedefine aldı. Merkez bankalarının para basma politikalarına karşı endişe duyduğunu dile getiren politikacı, merkez bankalarını ekonomiyi şahlandırmak adına manipülasyon yapmak ile suçladı. Bloom konuşmada, bankalar için “beceriksiz” ve “hırsız” gibi ithamlarda da bulundu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment