Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bankacılık Devi DBS Group FX ve Tahvil İşlemleri İçin DeFi Kullanımını Test Ediyor: Devlet Destekli

Asya’nın bankacılık devi DBS Group, Singapur Merkez Bankası tarafından desteklenen bir projede merkeziyetsiz finans (DeFi) kullanımını test etmeye başladı.

DBS 2 Kasım tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı basın açıklamasında, DeFi likidite havuzlarını kullanarak FX ve devlet tahvili ticaretini test edeceğini açıkladı. Testin Singapur Mali Otoritesi (MAS) tarafından öncülük edilen ortak bir sektörler arası çalışma olan Project Guardian’ın bir parçası olduğu bildirildi.

Singapur, Project Guardian kapsamında Singapur devlet tahvillerinin (SGS), Singapur Doları’nın (SGD), Japon devlet tahvillerinin ve Japon Yeni’nin (JPY) tokenize edilerek halka açık ağlar üzerinde ticaretinin yürütülmesini hedefliyor. DBS, bu girişimin birden fazla finansal varlık ve piyasada daha iyi likidite sağlayarak mevcut ticaret süreçlerini potansiyel olarak dönüştürebileceğini belirtti.

DBS’in Strateji Başkanı Han Kwee Juan, Project Guardian’ın daha hızlı ve şeffaf ticaretin yanı sıra daha düşük uzlaşma riskleri gibi faydaları sağlayacak olan küresel kurumsal likidite havuzlarının temelini attığını düşündüğünü ifade etti. Ayrıca akıllı sözleşmelerin KYC/AML prosedürlerine uygun dizayn edildiği takdirde son derece güvenli olduğunun da altını çizdi.

Kwee, yüksek likiditeye sahip pazarların yatırımcıları daha fazla cezbettiğine dikkat çekerek an itibariyle döviz ve devlet menkul kıymetlerinin birden fazla aracıyı içeren tezgah üstü piyasalarda işlem gördüğünü bunun da uzlaşma süreçlerinde pürüzlere neden olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!