Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale Anketine Göre ABD’nin Daha Net Kripto Düzenlemelerine İhtiyacı Var: Seçimlerde Kripto Belirleyici Olabilir

Kripto para yatırım şirketi Grayscale tarafından yapılan ankete göre kullanıcıların %79’u ABD’nin daha net kripto düzenlemelerine ihtiyaç duyduğunu ifade ediyor.

Grayscale 6-11 Ekim tarihleri arasında yaptığı ve 2.029 kişinin katıldığı anketin detaylarını açıkladı. ABD merkezli anket ilgi çekici sonuçları ortaya çıkardı. Ankete katılan kişilerin %38’inin ABD ara seçimlerinde oy verecekleri adayların kripto para konusundaki tavrını dikkate alacakları veriler arasında yer aldı.

Anket katılımcılarının yaklaşık %80’i ABD’nin daha net kripto düzenlemeleri sağlaması gerektiğini düşünüyor. Bunun yanı sıra ankete katılanların yarısından biraz fazlası kripto paralara güvendiklerini belirtirken, %84’ü hisse senetleri ve tahviller gibi geleneksel yatırım araçlarına güvendiklerini söyledi.

Her ne kadar ABD’li yetişkin katılımcılar kripto paralara karşı olan güvenlerinde ikiye bölünmüş durumda olsalar da, aynı katılımcıların politikacılara olan güveni %49 ile sınırlı kaldı. Görünen o ki katılımcılar kripto paralara politikacılardan daha fazla güveniyor. Ayrıca ankete katılanların %53‘ü kripto paraları finansın geleceği olarak görüyor.

Ankete göre endüstri için yeni ve yapıcı kurallar getirilirse daha fazla ABD’li vatandaş dijital varlıklara yatırım yapmaya yönelebilir. Ankete katılanların %57‘si, hükümet tarafından daha fazla kripto para regülasyonu olsaydı kriptoya yatırım yapmanın daha rahat olacağını belirtti.

Ankete katılan kişilerin yaklaşık beşte biri, bir varlık veya yatırım aracı olarak Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE) veya USD Coin (USDC) gibi kripto para birimlerine sahip olduklarını ifade ederken, %6’sı NFT‘ye sahip olduklarını söyledi.

Grayscale analizinde anket hakkında şu özete yer verildi:

Seçmenler ve milletvekilleri kripto hakkında bir şeyler duyuyorlar ve görünüşe göre bu varlık sınıfı hakkında bilgi edinme fırsatını yakaladılar. Siyasi farklılıklara rağmen anket, parti hatları genelinde kriptoya geniş bir aşinalık ve kriptonun finansın geleceğini temsil ettiği konusunda hemfikir olan hem Cumhuriyetçilerin hem de Demokratların çoğunluğunu ortaya koydu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!