Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bankacılık Devi FTX Çöküşünü Fırsata Çevirecek: Kriptoya Milyonlarca Dolar Yatırım

Dünyanın önde gelen bankacılık devi Goldman Sachs, FTX çöküşünün kripto para şirketlerinin değerlemelerini olumsuz etkilemesini fırsata çevirerek sektöre on milyonlarca dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Golman Sachs Dijital Varlıklar Başkanı Mathew McDermott Reuters’a verdiği bir demeçte, FTX iflasının daha güvenilir ve düzenlenmiş bir kripto para sektörü ihtiyacını belirginleştirdiğini ve büyük bankaların satın alımlar için bu durumu bir fırsat olarak gördüğünü öne sürdü.

FTX’in sektörde birçok alanda örnek bir şirket olarak görüldüğünü bu yüzden yaşanan olayların piyasayı duyarlılık açısında çok gerilettiğini belirten McDermott, yine de altta yatan teknolojinin gelişmeye devam ettiğinin altını çizdi. McDermott’un geçtiğimiz aylarda kripto para piyasasında oldukça makul fiyatlanan fırsatlar olduğunu düşündüğünü biliniyordu.

McDermott ayrıca FTX iflası sonrasında Goldman Sachs ile çalışmak isteyen şirketlerin sayısında artış olduğunu ve teknoloji şirketlerinin çalışan kadrolarını değiştirmeleri nedeniyle birçok yeni işe alım fırsatlarının ortaya çıktığını ifade etti. Fakat şu an için ekibinin büyüklüğünden de memnun olduğunu ekledi.

Şirket CEO’su David Solomon, FTX çöküşünün ardından kripto para birimlerini oldukça spekülatif gördüğünü ancak altında yatan teknolojinin gelişmesi ve uygun bir şekilde legal statü kazanması durumunda büyük bir potansiyel barındırdığını dile getirmişti.

Öte yandan Britannie Financial Group CEO’su Mark Bruce da FTX iflasının kurumsal ve regüle şirketlere müşteri akışını artırdığını düşündüğünü ifade ederek McDermott ile benzer bir görüş öne sürdü. Bruce, FTX iflasından sonra müşteriler tarafından daha fazla ilgi gördüklerini ve müşterilerin artık daha güvenilir taraflar aradıklarını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!