Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bankacılık Devi JPMorgan, Decentraland Metaverse’ünde Yer Aldı

Metaverse’ün gelecekte 1 trilyon dolarlık bir piyasa olabileceğini düşünen bankacılık devi JPMorgan, Decentraland metaverse’ünde “lounge” açarak sektöre giriş yaptı.

15 Şubat tarihinde “Metaverse’deki Fırsatlar” başlıklı raporu yayımlayan JPMorgan’ın, metaverse’e giren ilk banka olduğu iddia ediliyor.

JPMorgan blockchain birimi Onyx tarafından hazırlanan raporda, “Metaverse’ün insan etkileşimini devralacağı düşüncesiyle bu araziyi satın almadık, bunun yerine tüketiciler ve markalar için birçok heyecan verici fırsatı keşfetmek için buradayız.” denildi.

Ayrıca bankanın hazırladığı raporda, sektör geliştikçe ve kullanım alanları arttıkça sanal emlak piyasasında da kredi, ipotek, kiralama sözleşmeleri gibi hizmetler verebileceğini söyledi.

JPMorgan, metaverse’ü erkan benimseyen yatırımcılar olarak PWC, Walmart, Nike, Verizon, Gap, Adidas, Hulu ve Atari gibi büyük şirketlerden bahsetti.

JPMorgan’ın dört popüler metaverse platformundan (Decentraland, The Sandbox, Somnium Space, Cryptovoxels) aldığı verilere göre, sanal arazilerin ortalama fiyatı geçen yıl altı ayda 6.000 dolardan 12.000 dolara çıktı. Banka ayrıca, oyun içi reklam harcamalarının 2027 yılına kadar 18.4 milyar dolara ulaşacağını tahmin ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!