Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk Twitter’da Kripto Dolandırıcılığının Çoğalmasından Yakındı

Tesla CEO’su Elon Musk, Dogecoin’in kurucu ortağı Billy Markus tarafından paylaşılan “giveaway” dolandırıcılığının ekran görüntüsüne yanıt olarak Twitter’da kripto para birimi dolandırıcılığının çoğalmasından yakındı.

Billy Markus, 16 Şubat tarihinde Twitter üzerinden kripto para dolandırıcılıkları ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda Twiter’a bu saçmalıklar hakkında bir şeyler yapıp yapamayacaklarını soran ve Twiter’daki kripto topluluğunun bu tür bariz dolandırıcılıkları toplu şekilde spam’lediğini söyleyen Markus ayrıca bunun herkes için rahatsız edici olduğunu dile getirdi.

Paylaşıma yanıt olarak Markus’a katıldığını ve bu durumun uzun süredir böyle olduğunu söyleyen Musk, bir süredir kripto para dolandırıcılarıyla uğraşıyor.

Girişimci ve risk sermayesi yatırımcısı olan Paul Graham ise Twitter’ın spam’leri algılamasının çok zor olabileceğini iddia eden bir yorumda bulundu.

Musk, geçtiğimiz ekim ayında Dogecoin ile ilgili bir tweet atarak dolandırıcılar ile alay etmişti. Genellikle kendilerine gönderilen miktarı ikiye katlama sözü veren dolandırıcılara;

Sana 2 Doge gönderirsem, bana 1 Doge göndereceğine söz verir misin?

demişti.

Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından geçen yıl yayınlanan verilere göre, Musk’ı taklit eden kripto para dolandırıcıları yaklaşık 2 milyon dolar kazanç elde etti.

Twitter’ın yanı sıra Facebook, Instagram ve Youtube dahil olmak üzeri bir çok sosyal medya platformu kripto para dolandırıcılarıyla mücadele etmeye çalışıyor. Ayrıca kripto dolandırıcılarının hedef aldığı kişiler arasında Elon Musk dışında birçok önde gelen isim bulunuyor.

Avustralyalı milyarder Andrew Forrest da geçtiğimiz haftalarda Facebook’taki sahte kripto para reklamlarında adının kullanılmasından ve Facebook’un bu dolandırıcılıklar hakkın hiç bir girişimde bulunmadığı için platforma dava açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!