Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Finansal İstikrar Kurulu (FSB), Kripto Paralardan Kaynaklanabilecek Riskleri İnceledi

Küresel finans sistemini izleyen ve tavsiyelerde bulunan uluslararası kuruluş Finansal İstikrar Kurulu (FSB), hızla gelişen kripto para piyasasının küresel finans için oluşturacağı riskleri incelediğini açıkladı.

FSB 16 Şubat tarihinde yayımladığı bir raporda; bitcoin, stablecoin ve merkeziyetsiz finans (DeFi) gibi kripto varlıklarına bağlı güvenlik açıklarını ve kripto para borsalarını incelediğini söyledi.

Kripto para piyasasının git gide büyümesinden ve sektörde bulunan zayıflıklara yer veren FSB, ekosistemin daha fazla büyümesiyle birlikte daha büyük tehdit oluşturabileceğini ve 2 trilyon dolarlık piyasa değerine rağmen küresel finansta hala küçük bir yer kapladığını söyledi. FSB ayrıca blockchain sisteminde kimlik belirlemenin zor olduğunu belirtti.

FSB hazırladığı raporda, stabecoin’lerin yüksek ticaret hacimleri olmasına rağmen muhtemel bir başarısızlık durumunda oluşabilecek risklerden ve DeFi ekosisteminin hızlı benimsenmesi, aracıların olmaması ve bankaların da bu ekosisteme katılmasıyla oluşabilecek risklerden söz etti.

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından finanse edilen FSB’ye eski Amerika Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Randal Quarles liderlik ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!