Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bankalar XRP’yi Hiçbir Zaman Kullanmayacaklar”

Coinmetrics.io kurucusu Nic Carter, kısa süre önce Ripple ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bankaların kripto paralarla olan ilişkilerini değerlendiren Carter bu sırada Ripple hakkında da konuştu ve bankaların XRP’yi asla kullanmayacaklarını söyledi.

“Asla Kullanmayacaklar”

Nic Carter öncelikle bankacıların kripto paralara karşı sergiledikleri tutumdan bahsetti. Carter bu açıklamasında bankacıların kripto paralar hakkında bilgi sahibi olduklarını söyledi ve şunu ekledi:

Şu ana kadar konuştuğum bankacıların çoğu kripto paralar hakkında araştırma yapmıştı. Bankacıların kripto paraları sevmemelerinin nedeninin cahillik olduğunu düşünmek yanlış olur. Hatta bazı bankacıların token bazlı bu sisteme karşı oldukça güçlü argümanları var.

Carter bunun ardından Ripple’dan, bankalarla belki de en çok ilgilenen kripto para şirketinden bahsetti. Ripple’ın bankalara hitap etmediğini düşünen Carter şu yorumu yapıyor:

Bankacıların sevmediği bir şey varsa o da bankaların XRP kullanacağı iddiasıdır. Bankalar asla XRP kullanmayacaklar, bunun yapısal bazı gerekçeleri var (hem, XRP topluluğunun Basel III’ten haberi var mı?). Bankalar XRP kullanabilseler bile kullanmazlar.

Tepkiyle Karşılaştı

Nic Carter bu açıklamaları yaptı yapmasına ancak kısa süre içerisinde epey büyük bir tepkiyle karşılaştı.

Ripple yönetimi tarafından yapılan açıklamalara göre şirketin On-Demand Liquidity (eski adıyla xRapid) isimli, XRP tabanlı ürününü kullanan 20’den fazla banka bulunuyor. Ripple’ın ortağı olan bu bankalar aslında Carter’ın açıklamalarına doğrudan ters düşüyorlar.

Carter’a tepki gösteren isimler bu bankaların XRP’yi gerçekten kullandıklarını ifade ediyor ve bunu çeşitli içeriklerle desteklemeye çalışıyorlar. Bir kullanıcı örnek olarak Swell etkinliğinde yapılan bir sunumu gösterdi:

Başka bir takipçi ise Carter’ın Basel III’ten bahsetmesine rağmen bu konu hakkında hiçbir bilgisi olmadığını söyledi ve Peru’da XRP’yi kullanan şu bankanın haberini paylaştı:

 

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment