Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Barclays, Kripto Para Masası Planlarını Erteledi

İngiltere’nin en önde gelen bankalarından birisi olan Barclays’in daha önce bir kripto para işlem masası açacağı ifade edilmişti. Ancak gelen son haberlere göre dev banka, şu anda bu yöndeki planlarını erteleme yolunu seçti.

Kripto paraların uzun dönemdeki yerini sağlamlaştırması umut edilen bu sistemi şimdilik ertelediklerini belirten yetkililerin bu kararı almalarındaki ana sebebin ise yetersiz talep ve ilgi odluğu belirtiliyor.

İlk olarak Nisan ayında Barclays’in kripto para masası açacağı belirtilmişti. O dönem yapılan haberlerde Barclays’in bu hamlesi ile birlikte müşterilerinden gelen talepleri karşılayacağı ve yeni teknolojilere yelken açacağı kaydedilmişti.

Barclays daha sonra bu haberleri yalanlasa da, ismi açıklanmayan güvenilir kaynaklar, bankanın sessiz sedasız bir şekilde bu süreç için çalıştığını iddia etmiş; ve bankanın CEO’su Jes Staley de katıldığı bir etkinlikte bu haberleri doğrulayarak bir kripto apra masası açabileceklerini belirtmişti.

Staley, şunları söylemişti:

”Kripto paralar açıkçası bizler için zorlayıcı bir şey. Bir tarafta büyük bir inovasyon fırsatı sunuyorlar ve bunu doğru okursanız zirveye yol alabilirsiniz. Ancak işin öteki yanında ise, kripto paraların kullanım alanı sıkıntısı var. Kripto paralar, maalesef dönem dönem öyle şeylerde kullanıyorlar ki, hiçbir banka bunun bir parçası olmayı istemez.”

Barclays’in durduğu planları ile ilgili önümüzdeki günlerde daha fazla şey duyacağımız aşikar. Bakalım, İngiltere’nin en büyük ticari bankalarından birisinin, konuya bakış açısı nasıl değişecek?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment