Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Başarılı Bir Bitcoin HODLer Olmak İçin Ne Gerekiyor?

Bitcoin (BTC) dün yine sert bir çakılma yaşasa da, aslında yılın başından bu yana ellerinde BTC tutanların kazancı hala %30 ve üzerinde. Geçtiğimiz yılın başından bu yana elindeki BTC’leri satmayanların kazancı ise %300 seviyelerinde.

Bu iki durumda bize Bitcoin satmayıp bunları uzun süre elde tutmanın yani endüstri çapındaki terimi ile HODL etmenin önemini gösteriyor. Peki Bitcoin HODLer olmak için hangi özellikler gerekli? Bitcoin blogger’ı Sylvain Saurel konu hakkında yayınladığı yazısında, üç önemli noktaya değinmiş gibi duruyor.

BTC HODLer’ların dikkat etmesi gereken temel nokta, teknolojiyi anlamak. Eğer inanmadığınız ve bilmediğiniz bir teknolojiyi elinizde tutmaya çalışırsanız bu bir yerde mantığınıza ters düşebilir. Bu sebeple BTC’yi ve blockchain teknolojisini anlayıp, bunun geleceğine inandığınız taktirde HODL yapmalısınız.

İkinci önemli özellik ise şüphecilik olarak duruyor. Tabii ki bunun paranoya seviyesinde olmaması gerekiyor ancak yine de her yeni kripto para projesine yatırım yapmak veya farklı borsa ile cüzdan hizmetlerini kullanmak tehlike yaratabilir. Kripto paralarınızı saklayacağınız platformlardan her zaman şüphe edin ve güvenliğini kendiniz doğrulayın.

Üçüncü faktör ise sektörde yaşanan son gelişmeleri devamlı takip edin. Bitcoin ve kripto para sektörü hakkındaki son gelişmeler, sizin yatırımlarınıza doğrudan etki sağlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment