Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Başarısız STO Sonrası Kapanan Kripto Para Borsası Yeniden Mi Açılacak?

4 Haziran tarihinde The Next Web tarafından yayınlanan bir habere göre Amsterdam merkezli kripto para borsası Blockport, geçtiğimiz Mayıs ayının sonlarında duyurduğu kapanışı sonrası tekrar hizmet vermeyi deneyecek.

Blockport 22 Mayıs tarihinde bir Hollanda mahkemesinin de onayı ile iflas ilan etmişti ve bunun en büyük nedeni Blockport’un kendi tokenleri için yaptığı menkul kıymet token arzının başarısız olması olarak biliniyor. Blockport Securities (BPT) isimli menkul kıymet tokeni için STO yapan kripto para borsası, ne yazık ki istediği kadar satış elde edemedi. Direkt olarak Blockport bünyesinde hisse senedi görevi görecek olan tokenler, borsanın elde ettiği kazançtan yatırımcılara pay vermeyi vaat etse de, 16 Nisan tarihinde başlatılan STO 15 Mayıs tarihine kadar devam etti ve hedeflenen 1 milyon avroluk miktara ulaşamadı.

Borsa da bu süreç sonrası yatırımcılara yaptıkları yatırımları iade etmeye başladı ve platformun yaklaşık olarak Mayıs ayı sonuna doğru kapanacağını açıkladı. The Next Web’in aktardığı bilgilere göre platform hala aktif bir internet sitesine sahip ve bunun en büyük nedeni tamamlanmamış geri ödeme süreci olarak gösteriliyor. Firma, bütün iade etme işlemlerini tamamladıktan sonra tamamen kapanacağı beklentisini yaratsa da, Blockport kurucusu Sebastiaan Lichter yaptığı yeni bir açıklamada ‘gizli mod’ ile ürünleri geliştirmeye devam edeceklerini ve yakında tekrar borsayı açmayı planladıklarını ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment