Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FBI, QuadrigaCX Kurbanlarını Arıyor!

Yeni ortaya çıkan bir habere ve gelişmeye göre, ABD içerisindeki birden çok kriminal inceleme kurumu son günlerin en çok konuşulan konularından birisi olan QudrigaCX kripto para borsası olayının peşine düştü.

Pazartesi günü FBI, ABD Gelirler İdaresi’nin Suç Araştırma Departmanı, ABD Columbia Başsavcılık Ofisi ve Adalet Bakanlığının Bilişim Suçları birimi tarafından yapılan ortak açıklamaya göre,kurucusunun ölümü sonrası iflasa başvuran QuadrigaCX kripto para borsasında fonu kalan kullanıcılar için bir operasyon başlatıldı.

FBI, kurbanların cevaplaması için bir anket yayınladı ve söz konusu anket içerisinde kurbanların kişisel verilerini, QuadrigaCX içerisindeki hesapları hakkındaki bilgileri ve buna benzer şeyleri öğrenmek istiyor. Yapılan basın açıklamasında ”QuadrigaCX hesabınız ile ilgili bir sorunuz, endişeniz varsa veya bir kurban olduğunuz düşünüyorsanız lütfen aşağıdaki anketi doldurun” ibaresi yer alıyor.

FBI buna ek olarak kullanıcıların cevaplarının gönüllülük esasına dayalı olduğunu ancak bunların her birinin federal bir soruşturma için oldukça faydalı olacağını vurguladı. Verilen bilgilere göre bizzat FBI tarafından bazı kişilerle iletişime geçileceği bilgisi de paylaşılan basın açıklamasında, ek bilgi istenebileceği de dip not olarak belirtilmekte.

QuadrigaCX kripto para borsası hakkında federal bir soruşturma başlatılmış olması, işlerin yakında sarpa sarabileceğinin bir göstergesi olarak görülebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment