Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BASE Ağı İşlem Rekoru Kırdı! Ucuz BASE Coinleri Hangileri?

Son dönemlerde rekor üstüne rekor kıran Base ağı bir başarıya daha imza attı. Önde gelen merkeziyetsiz borsalardan (DEX) biri olan Uniswap, Base’deki aylık hacminde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 

Bu ay Uniswap’ta kilitlenen toplam değer, 13,97 milyar dolara ulaşırken geçen ayki 9,42 milyar dolarlık rekoru geride bıraktı. Base ağındaki bu rekor, merkeziyetsiz yatırım platformlarına artan ilginin ve güvenin bir göstergesi olarak yorumlandı.

Geleneksel finansın blok zinciri teknolojisi ile daha entegre bir hale gelmesi, Uniswap gibi platformların daha geniş kitlelere ulaşmasına yol açıyor. Kriptodaki benimsenme oranının artması, hem perakende hem de kurumsal yatırımcı sayısında yükselişi tetikliyor. 

Söz konusu artışın sebeplerinden bir diğerinin inovasyon olduğu ifade ediliyor. İşlem verimliliğini artırmayı ve maliyetleri düşürmeyi amaçlayan son güncellemeler sayesinde Uniswap ekosisteminin kullanıcılar için daha çekici hale geldiği belirtiliyor. 

İşlem hacmindeki artış, ölçeklenebilirliği de beraberinde getiriyor. Platformlar daha fazla kullanıcı ağırladıkça sorunsuz ve etkili bir yatırım deneyimi sağlamak daha karmaşık bir hal alıyor. İnovasyona devam eden ve kullanıcı deneyimini ön planda tutan platformlar, çalışmalarının karşılığını en nihayetinde alıyor. 

Base ağı denilince akla son dönemdeki meme coin projelerinin performansı da geliyor. Ethereum tabanlı Layer 2 projesi Base’nin kurucusu Jesse Pollak’ın da geçtiğimiz günlerde ifade ettiği gibi meme coinlerin kripto para ekosistemi için büyük önem taşıdığına inanılıyor.

Base ağında tutulan toplam değer, son dönemlerde yükseliş gösteriyor. Bunun gerekçelerinden biri meme coin projeleri olurken DeFiLlama verilerine göre Base ağı, bu yazı yazıldığında 1,456 milyar dolarlık değerle dikkat çekiyor. 

Base ağındaki meme coin projeleri arasında son dönemde en çok dikkat çeken isim Dogeverse isimli bir kripto coin oluyor. İndirimli fiyatlardan Dogeverse token satın almak isteyen yatırımcı sayısı her geçen gün artarken ön satış etkinliği tahmin edilenden hızlı ilerliyor. 

Base Tabanlı Dogeverse Ön Satışı 13 Milyon Dolara Yaklaştı

Son günlerin popüler ağı Base’de konumlanan ve erken dönem yatırımcılarla buluşan 6 zincirli köpek coin Dogeverse ön satışında toplanan fonlar 13 milyon dolara yaklaşıyor. Henüz 8 Nisan’da başlayan ön satışta son günlerde her gün neredeyse 1 milyon dolar fon toplamayı başaran proje, düşük fiyattan köpek temalı meme coin satın almak isteyen yatırımcıları cezbediyor. 

Dünyanın ilk gerçek çok zincirli DOGE projesi olan ve DOGE’yi tek zincirin ötesine taşımayı hedefleyen Dogeverse token, kripto ekosisteminin en büyük ağlarını bir araya getiriyor. Ethereum, BNB Zinciri, Polygon, Avalanche, Base ve Solana blok zincirleri arasındaki bariyerleri ortadan kaldırmak isteyen proje ekibi, yenilikçi teknolojiler ile birbirine kapalı dünyalar arasında bir kapı aralıyor. 

Portal Bridge ve Wormhole teknolojilerini kullanan Dogeverse token satın alan yatırımcılar, ağlar arasında güvenli, hızlı, verimli ve az maliyetli bir şekilde dolaşma imkanı buluyor. Son olarak Solana ağı bağlantısının gerçekleşmesi ile birlikte daha ön satış bitmeden tüm blok zincirleri birbiriyle buluşuyor. Çok zincirli yapı, ön satışta satın alınan tokenlerin ekosisteme dahil her ağdan talep edilmesine olanak tanıyor. 

Dogeverse Token Nasıl Satın Alınır?

Dogeverse token, düzenlenen bir ön satış etkinliği ile erken dönem yatırımcılarla buluşuyor. Yoğun ilgi gören ön satışta maksimum 17 milyon dolar fon toplanması planlanıyor. Yatırımcılar, aşamalı bir ön satış etkinliğine katılarak Dogeverse token satın alma imkanı buluyor. 

Popüler köpek temalı meme coin Dogeverse tokenin toplamda 200 milyar adet token arzı bulunuyor. Ön satış üst limitine göre bu tokenlerin yüzde 28,5’i ön satış etkinliğine tahsis ediliyor. 57 milyon adet Dogeverse token erken yatırımcılarla buluşurken projenin 60 milyon dolar değerinde bir piyasa değeri yaratması hedefleniyor. Ön satışın hızına bakılırsa Dogeverse ekibi bu hedefe ulaşma konusunda hiç sorun yaşamayacak gibi görünüyor. 

Aşamalı ön satışın her kademesinde Dogeverse token fiyatı artıyor. Bu fiyat stratejisi, projeye erken dahil olan yatırımcıların borsa listelemeleri öncesinde daha fazla potansiyel kazanç elde etmesine olanak tanıyor. 

Bununla birlikte Dogeverse ekibi, yatırımcıların kazancını yalnızca borsa listelemelerine ve aşamalı ön satışa endekslemiyor. Staking özelliği sayesinde yatırımcılar, tokenlerini belirli bir süre kilitleyerek yüksek APY oranlarından faydalanma imkanı buluyor. 

Dogeverse staking paneline göre projenin mevcut APY’si yüzde 88 bandında olurken ETH bloğu başına 6088,28 Dogeverse token ödül dağıtılması amaçlanıyor. Staking ödülleri 2 yıla yayılacak şekilde ödeniyor ve bu sayede topluluk desteğinin devam etmesi planlanıyor. Şu ana kadar stake edilen token sayısı, 18 milyarı aşarak yatırımcıların bu özelliğe ilgi gösterdiği yorumuna yol açıyor. 

Mevcut aşamada Dogeverse token satın almak isteyen yatırımcılar, 0,000304 dolar karşılığında 1 token sahibi olabiliyor. 6 zincirli bağlantı sayesinde katılımcılar, ETH, USDT, BNB, MATIC, AVAX, BASE, SOL ve kart işlemleri arasından seçim yaparak ödeme yapma imkanı buluyor. 

Sorumluluk reddi:
Koin Bülteni, yukarıda bahsi geçen herhangi bir ürün ya da hizmetle ilgili hasar ya da kayıplardan sorumlu değildir. Koin Bülteni, bu sponsorlu yazıda adı geçen şirket ve şirketin sunduğu ürün veya hizmetlerle ilgili olarak okuyucuların kendi araştırmalarını yapmalarını önermektedir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!