Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Batan Kripto Fonunda Paraların Yüzde 45’i Geri Alınabilir: İşte Muhtemel Tarih!

İflas eden kripto para fonu Three Arrows Capital’in (3AC) tasfiye sürecini yöneten Teneo adlı firma, alacaklıları sevindirecek gelişmeler paylaştı.

Three Arrows Capital tasfiye süreciyle ilgilenen Teneo’nun ortak tasfiye memurları Russell Crumpler ve Christopher Farmer 3AC’de parası kalan yatırımcıları yakından ilgilendiren detayları duyurdu.

Crumpler ve Farmer alacaklılara sunulan bir raporda, şirketin varlıklarının tahmini değerinin 18 Aralık itibarıyla 1,16 milyar dolar olduğuna yer verildi. Teneo, aralarında DCG, Genesis ve BlockFi’nin de bulunduğu çeşitli taraflara karşı açılan davaları çözüme kavuşturduğunu ve bunun şirketin rapor edilen varlıklarını tahmini olarak 292 milyon dolar artırdığını belirtti.

Bu doğrultuda alacaklılara %45,7 oranında geri ödeme yapılması planlanıyor. Şirketin bilançosundaki varlıklarını %82’sini kilitli tutulan ve henüz kilit açılış dönemi (vesting) gelmemiş kripto paralar oluşturuyor. Bu %82’lik henüz likit olmayan varlıkların kilidi 2024-2026 yılları arasında açılacak.

Tasfiye memurları şimdiye kadar  15 milyon dolar değerindeki NFT’ye ek olarak 34,5 milyon dolar değerinde likit haldeki altcoin’i satarak alacaklı ödemesine hazır hale getirdi. Diğer varlık satışlarıyla birleştirildiğinde tasfiye memurları 66 milyon dolar elde etti. Ek olarak altcoin staking ödüllerinden ve dolar bazlı faizden şimdiye kadar 6,4 milyon dolar kazanıldı ve alacaklı kasasına koyuldu.

Tasfiye memurları, 3AC’e karşı toplam değeri 3,4 milyar dolar tutarında olan 154 dava açıldığını ve bu davaların sonucuna bağlı olarak alacaklılara daha fazla ödeme yapılabileceğini vurguladı.

Kısa süre önce Britanya Virgin Adaları’ndaki bir mahkeme, Three Arrows Capital’ın kurucularına ait yaklaşık 1,1 milyar dolarlık varlığı dondurmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!