Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Batan Kripto Platformu Bitcoin ve Ethereum 2x Yaparsa Borçlarını Ödeyebilir!

İflas eden kripto kredi platformu Celsius’un (CEL) kullanıcı varlıklarını tam olarak iade etmesi için Bitcoin (BTC) ve Ethereum’un (ETH) ulaşması gereken fiyat seviyesi tespit edildi.

Celsius bu ayın başında elinde bulundurduğu altcoinleri Bitcoin ve Ethereum’a dönüştürebilmek için mahkemeden izin almıştı. Bu kapsamda kripto odaklı yatırım şirketi Bank of Future kurucusu Simon Dixon 19 Temmuz tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Celsius’un alacaklılarına karşı olan yükümlülüğünü karşılayabilmesi için geçişin ardından Bitcoin ve Ethereum’un 2x yapması gerektiğini hesapladı.

Dixon verilere göre Celsius’un likit kripto varlıklarının yarı yarıya Bitcoin ve Ethereum olduğu varsayıldığında 49.865 BTC’ye ve 729.646 ETH’ye sahip olacağını bildirdi. Bu kapsamda tam ödeme yapılabilmesi için Bitcoin’in mevcut 29.941 bin dolar seviyesinden %83 yükselerek 54.879 dolar seviyesine gelmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca aynı plan kapsamında geri ödemenin sağlanabilmesi için Ethereum’un da 1.906 dolar seviyesinden %96,74 yükseliş yaşayarak 3.750 dolar seviyesine çıkması gerektiğine de dikkat çekildi.

Resim

Dixon geçtiğimiz mayıs ayında Celsius’un tüm varlık ve yükümlülüklerini satın alan Fahrenheit’ın borçların %41,4’ünü öz sermayeden ve kalan %58,6’sını kripto varlıklardan karşılamayı planladığını dile getirdi. Fahrenheit’ın yeni geri ödeme planının madencilik, kurumsal krediler, yaklaşık 1,4 milyar dolar değerinde yatırım ve 2,8 milyar dolar değerinde likit kripto varlık içerdiği aktarıldı. Hesaplamaya konu şirketin Bitcoin ve Ethereum varlıkları ise Fahrenheit’ın yaptığı 2,8 milyar dolarlık likit kripto değerlemesini baz aldı. Dixon hesaplama sırasında, bu varlıkların yarısının Bitcoin yarısının ise Ethereum olduğunu varsaydı.

Dixon ayrıca bireysel alacaklılara karşı toplam yükümlülüğün 731 milyon dolar olarak hesaplandığını ancak Fahrenheit’in toplamda %64,7’lik bir kurtarma planı ile 339 milyon dolarlık kısmı karşılamayı planladığı belirtildi. Öte yandan alacaklıların %10’unun haklarını talep etmemesiyle bu tutarın %76’ya yükselebileceğine dikkat çekildi.

Öte yandan kurucu, Bitcoin ve Ethereum fiyatının hedef fiyatlara ulaşmadan önce iflas davası kapsamından çıkılması gerektiğini aksi takdirde yeni bir rug-pull ile mücadele edilmesi gerekilebileceğini belirtti.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %12,5 değer kazanan Bitcoin, son 24 saat içerisinde %0,4 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 29.997 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ethereum ise son 30 günde %10,4 değer kazanırken son 24 saat içerisinde %0,5 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 1.908 dolar seviyesinden el değiştiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!