Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden Celsius’a Ait 2 Milyar Dolarlık Varlıkların Yeni Sahibi Belli Oldu

İflas eden kripto para şirketi Celsius Network’ün (CEL) geriye kalan varlıklarını satın almak için yapılan açık artırmayı kripto para yatırım konsorsiyumu Fahrenheit kazandı.

Daha önce 2 milyar dolar değere ulaşan Celcius’un varlıklarına dair devam eden ihale sonuçlandı. Açık artırma usulü sunulan ihaleyi Fahrenheit kazandı. Celsius tarafından yapılan açıklamada risk sermayesi şirketi Arrington Capital ve madencilik şirketi Bitcoin Corp‘u da içeren bir konsorsiyum olan Fahrenheit’ın yeni şirketi kurmak ve bu şirketi işletmek için sermaye, yönetim ekibi ve teknoloji sağlayacağı belirtildi.

Van Eck Absolute Return Advisers Corporation ve GXD Labs LLC‘yi içeren Blockchain Recovery Investment konsorsiyumu açık artırmanın yedeği olarak seçildi ve başlangıçta favori görülen şirket NovaWulf açık artırmayı kaybederek tamamen çekildi.

Mahkeme dosyalarına göre Fahrenheit cephesi, Celsius’un kurumsal kredi portföyünü, kripto para birimlerini, madencilik birimini ve ek alternatif yatırımlarını satın alacak ve anlaşmayı sağlamlaştırmak için üç gün içinde 10 milyon dolar depozito ödeyecek.

Anlaşma şartlarına göre yeni şirket 450 ila 500 milyon dolar arasında likit kripto para alacak ve Bitcoin Corp 100 megawatt’lık yeni bir tesis de dahil olmak üzere bir dizi kripto madencilik tesisi inşa edecek.

Teklif, Celsius ve alacaklılarından oluşan bir komite tarafından kabul edilmiş olsa da, satın alma işleminin tamamlanması için düzenleyiciler tarafından onaylanması gerekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!