Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Coinbase’den Avrupalı Kripto Para Borsası ile Büyük Ortaklık

ABD’nin en büyük kripto para borsası Coinbase, Avrupa’daki kurumsal müşterilerine hizmet verebilmek için Avusturya merkezli kripto para borsası Bitpanda ile ortaklık kurdu.

Bitpanda 25 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Coinbase ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Kurulan ortaklık kapsamında Bitpanda, Avrupalı bankaların müşterilerine kripto para hizmetleri sunabilmesi için Coinbase’in yeteneklerinden faydalanacak.

Coinbase ise bu kapsamda, Avrupa’daki kurumsal müşterilerine kripto para hizmetleri sunabilecek. Müşteriler, Bitstamp’in bankalar ve fintechler için hizmetlerden Coinbase markası altında yararlanacak.

Buna karşılık Coinbase saklama hizmetlerinin yanı sıra likidite imkanlarını da Bitpanda’nın teknoloji kolu olan Bitpanda Technology Solutions’ın kullanımına açacak.

Mevcut durumda Avustralyalı geleneksel kreditör Raiffeisenlandesbank’ın, Alman mobil banka N26’nın ve Fransız fintech şirketi Lydia’nın Bitpanda’nın hizmetlerinden yararlandığı belirtildi.

Bitpanda COO’su Lukas Enzersdorfer-Konrad, Coinbase ile güvenli ve düzenlenmiş faaliyetler konusunda ortak paydayı paylaştıklarını ifade etti. Bunların yanı sıra likidite ve saklama hizmetleri konusunda yeterli olduğunu dile getirdi. Ayrıca bankaların müşterilerinin fonlarının ne kadarını kripto şirketlerine aktarabildiğini ve genel verileri görebileceği COO’nun ifadelerinde yer aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!