Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BAYC Balinası 3 Milyona 27 NFT Sattı, Daha Fazlasını Dolandırıcılara Kaptırdı

Bored Ape Yacht Club’ın (BAYC) ünlü yatırımcılarından “franklinisbored”, koleksiyonundan 3 milyon dolar değerinde 27 parça sattıktan sonra dolandırıldığını açıkladı.

franklinisbored adlı yatırımcı 13 Nisan tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, özel hayatında yaşadığı sorunlar nedeniyle piyasada likidite mevcutken BAYC koleksiyonundan birçok parçayı sattığını ve borç verme protokolü BendDAO’ya olan borçlarını ödeyeceğini duyurdu. Yatırımcı bir süre NFT ticareti ile meşgul olmayacağını bildirdi.

Crypto Watch’dan alınan verilerde2,8 milyon dolar değerinde 1.439 ETH karşılığı 27 parça satan Franklin’in BAYC taban fiyatını 60 ETH seviyesinden 54,45 ETH seviyesine kadar gerilemesine sebep olduğu görüldü.

Etherscan verileri ise Franklin’in BendDAO ile çok sayıda işlem gerçekleştirdiğini ortaya koydu.

Yatırımcı satış duyurusunu yaptıktan kısa bir süre sonra yayınladığı yeni bir gönderide, 4 milyon dolar değerinde 2000 ETH koyduğu bir yatırım sonucu “rug pull” yöntemiyle dolandırıldığını açıkladı. Franklin, yatırımda yer alan diğer yatırımcılar nedeniyle güvenilir olduğunu düşündüğünü belirtti. Yatırımcı, diğer kripto para kullanıcılarını bu durumdan ders almaları konusunda uyardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!