Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Analisti Yanıtladı: Ethereum Yükselişi Bir Boğa Mı Düzeltme Mi?

Bloomberg kıdemli analisti Mike McGlone, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) hakkında açıklamalarda bulundu. 

McGlone 14 Nisan tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, Ethereum ve Nasdaq 100 endeksi (NDX) arasındaki pozitif korelasyona dikkat çekti. Analist, Ethereum fiyatının uzun bir aradan sonra 2.000 dolar seviyesine ulaşmasının ABD hisse senedi piyasaları üzerinde belirleyici bir etkisi olabileceğini dile getirdi.

Ethereum fiyatının yaklaşık 2.000 dolarla zirve yaptığı geçtiğimiz yılın Ağustos ayında NDX’in 13.565 dolara ulaştığının altını çizen analist, devam eden süreçte ETH’in 1.100 dolara kadar düşüşünü NDX’in de 10.690 dolar seviyesine gerileyerek takip ettiğine dikkat çekti.

Mevcut süreçte NDX’in 2.000 dolar seviyesini aşan ETH’i takip etmesinin olası olduğuna değinen McGlone, teknik açıdan bunun boğa piyasasının yenilenmesine veya olgunlaşan bir ayı piyasasının tepki hareketine işaret edebileceğini belirtti.

Öte yandan McGlone para politikalarının da risk piyasaları üzerinde etkisi olduğunu ifade ederken, ABD Merkez Bankası (FED) tarafından sıkılaştırılan piyasada bankacılık krizinin sonlanmasını beklemenin hata olduğunu dile getirdi. McGlone ilgili ifadeleriyle para piyasalarındaki sıkılığın ETH ve NDX de dahil olmak üzere risk varlıklarının yükselişini engelleyebileceğini ima etti.

Analist konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Risk varlıkları zirve yaparsa 2.000 dolar olan Ethereum ve 30.000 dolar olan Bitcoin’i suçlamayın, varlıklar resesyonlarda normal olan deflasyona uyum sağlamanın ilk aşamalarında olabilir. Ancak FED asla geçmişte olduğu kadar gevşemeyebilir ve kalıcı deflasyon çift taraflı olabilir. 

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %23,9 değer kazanan ETH, son 24 saat içerisinde %6,4 yükseliş yaşayarak yazım itibariyle 2.116 dolar seviyesinden işlem görüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!