Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple’dan İşletmelere Bitcoin Dahil 5 Kripto Para İçin Likidite Merkezi

Piyasanın köklü ve önde gelen blockchain şirketi Ripple (XRP), işletmeler için likidite çözümü sağlayacak projesini hayata geçirdi.

Ripple 13 Nisan Perşembe günü yaptığı resmi açıklamada, işletmelerin kripto ve itibari paralar arasındaki boşluğu doldurmaları için likidite çözümü sağlayacak projenin hayata geçtiğini beyan etti. Geçtiğimiz yıl pilot uygulaması test edilen likidite merkezi, nihayetinde sorunsuz bir şekilde piyasaya sunulmuş oldu.

Likidite merkezi, On-Demand Liquidity (ODL) adı verilen sınır ötesi ödeme hizmetine ek olarak hizmet verecek bağımsız bir operasyonu kapsıyor. Yapılan açıklamaya göre kripto para borsaları ve tezgah üstü ticaret (OTC) dahil olmak üzere kurumsal bir bakış açısı ile geliştirilen likidite merkezi Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC) ve ABD Dolar olmak üzere kapsamlı bir likidite hizmeti sunuyor.

Söz konusu likidite merkezi, likidite sağlamak veya işlem yapmak için sermaye pozisyonlarını önceden finanse etme ihtiyacını ortadan kaldırmış olacak. Bu hizmet sayesinde kuruluşların dijital varlıklara tek bir yerden erişmesi sağlanarak karmaşık çoklu platform etkileşiminin de önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Öte yandan test aşamasında sunulacak likit varlıklar arasında XRP de yer alıyordu fakat uygulamanın hayata geçirilmiş son versiyonuna XRP’nin dahil edilmemesi dikkat çekti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!