Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BBVA, 117 Milyon Dolarlık Blockchain Tabanlı Kredi İmzaladı

BBVA’nın 19 Temmuz tarihli resmi açıklamasına göre Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA), inşaat mühendisliği şirketi olan ACS Group ile yeni bir Blockchain tabanlı kredi imzaladı.

Çok uluslu bir İspanyol bankacılık grubu olan BBVA, 100 milyon Euro değerinde (117 milyon dolar) uzun vadeli bir ikili kredi sağlamak için ACS ile bir anlaşma imzaladı.

Yeni Blockchain destekli kredi sözleşmesinin, şirketin finansal süreçlerindeki verimliliği artıracağı ve bu sayede sözleşme sürecinin daha iyi şeffaflık ve izlenebilirlik sağlayacağı bildirildi.

Blockchain ile kredi ödenmesi, her iki tarafın da sözleşmenin aşamalarını ve koşullarını bağımsız olarak izlemesini sağlıyor. Aynı zamanda günlerce devam eden görüşme süresini saatlere indirmesi bekleniyor.

BBVA, Nisan ayında İspanyol bilgi teknolojisi Indra ile Blockchain teknolojisini kullanarak “ilk küresel kurumsal kredi işlemini” başarıyla gerçekleştirdi.

Geçen ay BBVA, dünya genelinde önde gelen petrol ve gaz endüstrisi şirketlerinden biri olan Repsol ile 325 milyon euro (377 milyon dolar) değerindeki kredi hattını yenilemek için başka bir Blockchain tabanlı anlaşma imzaladı. Kurumsal finansman alanda Blockchain teknolojisinin uygulandığı ilk anlaşma olduğu bildirildi.

Şirket, gönderi dokümanlarının işlenmesi ve ele alınmasında Blockchain teknolojisini benimserken aynı zamanda dağıtılmış defter teknolojisini de (DLT) kullanıyor. BBVA’nın CEO’su Carlos Torres kısa süre önce Blockchain’in “olgunlaşmamış” olduğunu ve büyük sorunlar yaşadığını iddia etti. Torres, bazı zorlukları olmasına rağmen “olgunlaştığında ve düzenleyiciler hazır olduğunda” teknolojinin ilgili kullanım durumlarına uygulanması için gerekli araçlara sahip olmak istediğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment