Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Paralar, G20’de Konuşuldu!

G20 üyesi ülkeler, kripto para kullanılarak kara para aklamanın önüne geçmek için global bir standart oluşturmak istiyor ve bu standart için Ekim ayı öne çıkıyor.

Dünyanın dört bir yanından gelen ekonomi, maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının toplandığı etkinlikte, kripto paralar ile ilgili de açıklamalar yapıldı. FATF adı verilen ve kara para aklama, vergi kaçırma ve terör finansmanı gibi durumların engellenmesi için hizmet veren kurumun, bu standartları kripto paralara nasıl uygulayabiliriz sorusu üzerinde çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

FATF’nin konu ile ilgili fikirlerini üç ay içinde G20 heyetine sunması beklenirken, yapılan resmi açıklamada da şu ifadeler kullanıldı:

”Kripto paraların şuanda global finansal dengeye bir zararının olması beklenmese de, bu konuda uyanık olunmasının gerekli olduğu aşikardır. Mart ayında yaptığımız açıklama halen geçerlidir. (FATF’nin kara para aklama vs. olayları kripto paralara nasıl uygulayabileceği konusunda çalışmalar yapması) FATF’den bu konu ile ilgili olarak 2018’in Ekim ayında net bir rapor almayı ümit ediyoruz.”

Daha önce de belirtildiği gibi G20 ülkeleri kara para aklama konusundaki global standartların kripto paralara nasıl uygulanabileceği konusunda FATF’de bir rapor talep etmişti. Geçtiğimiz ay çıkan haberlerde ise FATF’nin bu noktada dünyanın önde gelen kripto para borsaları ile ortak çalışma konusunda hevesli olduğu kaydedilmişti.

Yine geçen haftanın başında G20’ye global finansal sistemler hakkında danışmanlık yapan Financial Stability Board, kara para aklama ve kripto paralar ile ilgili önemli bir çalışma yürütmüş ve G20’ye kripto paralar ile nasıl ‘başa çıkabileceği’ konusunda bilgiler vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment