Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Liverpool Şehri, Dünyanın İlk İklim Değişikliği Uyumlu Arabasını, Blockchain ile Üretecek

İngiltere’nin kuzeybatısında yer alan liman şehri Liverpool, Blockchain tabanlı bir şirketten faydalanarak dünya üzerindeki ilk ‘iklim pozitif’ şehir olmayı amaçlıyor. Son dönemde yaptıkları ile büyük dikkat çeken Liverpool şehrinde 2012-2016 yılları boyunca yenilenebilir enerji kaynakları artışı %550 oldu. Şehrin karbondioksit tüketiminde de ciddi bir düşüş yaşandığı dikkatleri çekiyor. Liverpool Belediyesi, 15 bin sokak ışığını ise LED olanlarla değiştirip enerji tasarrufuna devam etmek istiyor.

Şimdi bu futbol takımları ve Merseyside nehri ile ünlü bu şehir, Blockchain’den faydalanıp karbon ayak izini daha da azaltmak istiyor. Poseidon firması ile iş birliği yapan Liverpool Belediye’si, artık Blockchain ile ilgili olarak yerel okullar, üniversiteler ve işletmeler ile birlikte çalışacak. Toplam karbon tüketimini azaltmayı Blockchain ile başarmak isteyen Liverpool Belediyesi, hedef olarak da 2030 yılı için rakamı %40 azaltmayı verdi.

Liverpool’un koyu Everton taraftarı belediye başkanı Joe Anderson, yaptığı açıklama ile dünyanın ilk iklim pozitif arabasını yapmak için de çalışmalar yürüttüklerini belirterek, bu iş birliğinden duyduğu yoğun memnuniyeti bir kez daha dile getirdi.

Global Çapta Bir Enerji Krizi Kapıda mı?

Dünya çapında son dönemde yenilenme şansı olmayan enerji kaynaklarının tüketim hızı oldukça artarken, Liverpool şehrinin de aralarında bulunduğu birçok yer, artık yenilebilir enerji kaynaklarına yöneliyor ve daha yeni enerji kaynakları bulabilmek ve de bunu teşvik edebilmek için de yoğun çalışmalarını sürdürüyor.

Dünya genelinde özellikle karbon ayak izini azaltmak ve enerji tasarrufu sağlamak isteyen işletmelere, Blockchain önemli bir alternatif olmayı başarmış durumda ve bu teknolojiden faydalanmak isteyenlerin sayısı da giderek artıyor. Özellikle birçok otorite, küresel ısınma ile başa çıkabilmek için Blockchain gibi alternatif teknolojilerden faydalanmak istiyor.

Bilindiği gibi,  konu ile ilgili bir koalisyon kuran Birleşmiş Milletler, iklim değişikliği konusunda Blockchain’in nasıl kullanılabileceği ile ilgili bir çalışma başlatmıştı. Ayrıca Güney Amerika ülkesi Şili de, enerji verilerini koruyabilmek ve daha efektif bir şekilde depolayabilmek adına, Blockchain’i sisteme entegre etmek istediklerini belirtmiş ve de bu konuda çalışmalar yaptıklarını açıklamıştı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment