Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’in Nanjing Şehrinden 1.5 Milyar Dolarlık Blockchain Yatırımı

Çin hükümeti Blockchain teknolojisiyle ilgili çeşitli yatırımlar yapmaya devam ediyor. Bu seferki yatırım ise Çin’in Nanjing şehrinden geldi.

Çin’in Jiangsu bölgesinde yer alan Nanjing şehri, Blockchain teknolojisini geliştirmek için 10 milyar yuan değerinde yeni bir yatırım fonu oluşturdu.

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Alibaba da Ekim 2017’de kripto para madenciliği yapmaya başladığında Nanjing’i merkez olarak seçmişti.

Şehir yönetimi Blockchain teknolojisini geliştirmek için Zhongguancun Blockchain Sektörü Birliği (ZBIA) ile birlikte çalışıyor olacak. Bu birliğin içinde bazı hükümet kuruluşları da yer alıyor. ZBIA’nnı başkanı olan Yuandao bu işbirliğini Komünist Parti’nin yerel yetkililerinden olan Luo Qun’un da katıldığı bir etkinlikte duyurdu.

Yuandao’ya göre Blockchain teknolojisi zaman içerisinde daha da fazla sektörün içine girmeye başlayacak.

Nanjing şehrinin Blockchain şirketleri için de çeşitli teşvikleri bulunuyor. Bu teşviklerin amacı da Blockchain odaklı çalışan şirketlerin merkezlerini Nanjing’e taşımalarını sağlamak.

ZDNet gibi yerel haber kaynaklarına göre oluşturulan bu yeni fondan faydalanan ilk proje UÐAP olacak. UÐAP projesi kullanıcılara gerçek hayattaki varlıkları tokena dönüştürme imkanı veriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment