Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Önce Facebook Şimdi Google: Coinbase Reklamları Geri Döndü

En büyük kripto para borsalarından Coinbase’in CEO’su olan Brian Armstrong bundan birkaç gün önce yaptığı açıklamada Coinbase reklamlarının Facebook’ta yeniden kabul gördüğünü duyurmuştu. Aradan yalnızca birkaç gün geçmişken Coinbase ile ilgili yine bir gelişme yaşandı. Coinbase artık Google üzerinden de reklam yayınlayabilecek.

Dünyanın en büyük arama motoru platformu olan Google bundan bir süre önce yeni bir politika belirleyerek kripto para reklamı yapmanın yasaklandığını duyurmuştu. Getirilen yasak ICO’ları, kripto para borsalarını, kripto para cüzdanlarını ve yatırım tavsiyelerini kapsıyordu. Google’ın bu politikası Haziran ayından beri yürürlükte. Google:

“Politikalarımızı kullanıcıları finansal ürünlerin ve hizmetlerin riskleri konusunda bilinçlendirecek, onları zararlı veya aldatıcı uygulamalardan koruyacak şekilde tasarlıyoruz. Bu politikamız doğrultusundaki finansal ürünlerin ve hizmetlerin, kripto para veya para yönetimi-yatırımını da kapsadığını düşünüyoruz.”

Kripto para sektöründe iş yapan bir şirketin Google üzerinden reklam verebilmesi için merkezinin bulunduğu ülkenin yetkililerinden resmi bir lisans almış olması gerekiyor. Şirketin yayınlamak istediği reklam, reklamın yönlendireceği sayfa vs. Google’ın AdWord politikalarına tamamen uyum sağlıyor olmalı.

Google’ın reklam biriminden sorumlu olan Scott Spencer bundan bir süre önce yaptığı açıklamada kripto para yüzünden çok fazla kişinin zarar gördüğünü söylemişti. Spencer, kripto para sektörünün geleceğinin belli olmadığını ve bu yüzden sektöre genel olarak temkinli bir şekilde yaklaşmak istediklerini belirtmişti.

Facebook, Coinbase’in reklamlarını yeniden göstermeye başladığında şirketin CEO’su Brian Armstrong, Facebook aracılığıyla insanlara kripto para sektörünü anlatacaklarını söylemişti. Şirketin reklamlarının Google’da da gözükecek olması, şirketin milyarlarca kişiye reklam yapabileceği anlamına geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment