Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

G20’de Kripto Para Konuşuldu, Bitcoin Son İki Ayın Zirvesini Gördü

Bitcoin’in bugün kısmen iyi bir gün geçirdiğini söyleyebiliriz. Bitcoin fiyatı şu anda 7 bin 600 dolar düzeyinde seyrediyor ancak fiyat bundan birkaç saat önce 7 bin 800 barajını aştı ve son 2 ayın en yüksek seviyesini görülmüş oldu.

Piyasanın en büyük kripto parası olan Bitcoin’in iyi bir günden öte iyi bir ay geçirdiğini dahi söylemek mümkün. Haziran ayında 5 bin 900 dolara kadar gerileyen, bundan tam bir hafta önce 6 bin 500 dolar civarında dolanan Bitcoin şu anda 7,682$ gibi bir fiyata sahip.

Ethereum, XRP gibi önde gelen altkoinler son 24 saatlik bazda düşüş yaşıyorlar ancak Bitcoin Cash (%1,71), Litecoin (%0,81), Monero (%2.19) gibi altkoinlerin iyi durumda olduklarını görebiliyoruz.

G20 ülkelerinin maliye bakanları bu hafta sonu Arjantin’de buluştular ve gerçekleşen toplantıda konuşulan konulardan biri kripto paralardı. G20 toplantısında kripto paraların şu an için “finansal istikrara tehdit oluşturmadıkları” yönünde bir karar alındı.

G20 ülkeleri bundan birkaç ay önce de bir araya gelmiş ve yine kripto paralar hakkında konuşmuşlardı. Mart ayında gerçekleşen toplantıda kripto para düzenlemeleri konusunda ülkeler arası bir işbirliği yapılması gerektiğini vurgulanmış, ülkelerin bu sektörü tek başlarına düzenlemelerinin yanlış olacağı belirtilmişti. G20 üyesi ülkeler Pazar günü yapılan toplantıda Mali Eylem Görev Gücü’ne (FATF) de bir talimat verdiler. FATF, kripto para sektörüne ne gibi standartlar getirilebileceğini araştıracak ve bu araştırmaların sonucunu en geç Ekim ayında teslim edecek.

G20 toplantısında yaşanan bu gelişmeler piyasayı tam olarak ne düzeyde etkileyecek bilemiyoruz ancak bu gibi düzenlemeyle alakalı gelişmelerin epey etkili olabileceğini biliyoruz. Çin ve Güney Kore gibi ülkelerin kripto para sektörüne uyguladıkları bazı katı yaptırımlar yüzünden piyasanın ne kadar düşüş yaşadığını düşünürsek, G20 ülkelerinin alacakları olumlu/olumsuz bir karar da piyasayı ciddi ölçüde etkileyebilir.

 

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment