Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bebeğinin Doğumu İçin Bitcoin’le Ödeme Yaptı!

Kripto para birimleri ve Bitcoin kesinlikle ilk yıllardan bu yana ciddi anlamda gelişti ve artık dünyanın her yerinde bunlarla ilgili güncel bir kullanım örneğine ulaşmak mümkün. Bitcoin birçok finansal kurum tarafından kullanılan bir para birimi olsa da, bunun Venezuela gibi itibari parasının çok değer kaybetti ülkelerde farklı şekilde kullanıldığını görmek de mümkün olmakta.

Hem Reddit üyesi hem de Venezuela vatandaşı olan bir kullanıcı, yayınladığı bildiride çocuğunun bütün doğum ve hastane masraflarını ilk gün içerisinde Bitcoin ile ödediğini vurguladı.

”30 Eylül tarihinde ilk çocuğum Adrian Venezuela’da dünyaya geldi. Çok çalışmam ve Bitcoin ile yaptığım birikim sayesinde bütün tıbbi masrafları tek günde ödeyebildim. Ülkemde devam eden ekonomik krize rağmen çocuğum Adrian Venezuela’nın başkenti içerisinde özel bir klinikte dünyaya geldi ve bunu Bitcoin’e borçluyum.’

Venezuela’nın kendi kripto para birimi Petro uzun zaman önce piyasaya sürülmüş olsa da, ülkedeki vatandaşlar bunu kullanmak yerine Bitcoin veya Dash kullanmayı tercih etmekte ki son olay da bunun en büyük kanıtlarından birisi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment