Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bedavaya Para Kazandırma Adamı” Kripto Paralara “Kumar” Dedi

90’lı yıllarda Amerikan hükumetinden nasıl bedavaya para kazanılabileceğini anlatan kitaplar yazarak ün kazanan Amerikalı yazar Matthew Lesko, 20 Şubat günü CNET’e verdiği röportajda kripto paraların bir dolandırıcılık örneği ve Bitcoin‘in de bir “kumar” olduğunu öne sürdü.

Her biri Amerikan hükumetinden federal hibeler elde etme konusu üzerindeki kendi websitesi, YouTube kanalı ve çeşitli podcastlerini hazırlayıp yöneten Lesko, birçok insanın Blockchain ve kripto para birimleriyle ilgilenir olduğunu belirterek bu kimselere kaybedecek paraları yoksa dijital paralardan uzak durmalarını önerdi.

“Bedavaya Para Adamı”:

“Köpek balıklarıyla oyun oynamaktasınız. Bu bir şeyin başlangıcı ve kimse nereye gittiğini bilmiyor.” diyerek detaylı açıklamalarda bulundu.

Lesko, ABD Dolarından farklı olarak, hiçbir şey tarafından desteklenmemeleri ve düzenlenmiş olmamaları sebebiyle kripto paraların aslında bir dolandırıcılık örneği olduğunu söyledi. “Eğer bir düzenlenme yoksa, mahvolursunuz.” cümlesine inandığını dile getirdi.

2004 yılında New York State Consumer Protection Board (New York Eyaleti Tüketici Koruma Heyeti) Lesko’nun reklam ve kitaplarını eleştirmiş, okurlarının çoğunun söz verdiği “bedavaya para”yı alamadığını belirtmişti. Lesko’ya göre Blockchain uzmanları bugün, kendisinin 90’lı yıllarda yayınlanan kısa belgesel uzunluğundaki ticari reklamlarında kullandıklarıyla aynı abartmaları kullanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment