Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Venezuela, Yeni Kripto Para Borsalarını Sınırlayabilir

Venezuela hükümeti, yurt içinde çalışan kripto para borsa sayısını kısıtlamak için harekete geçebilir.

Geçtiğimiz hafta ülkenin yeni çıkardığı kripto para ile ilgili bir dizi bültenin parçası olarak yayınlanan on sayfalık bir el kitabına göre, Petro’nun en fazla sekiz adet borsada piyasada çıkmasına onay verilecek gibi duruyor.

20 Şubat’ta yayınlanan belgede, yerel kripto para borsalarının hangi şartlar altında çalışması gerektiği ayrıntılarıyla açıklanıyor. Ayrıca doküman, kripto para borsalarının üst limitin Venezuela’nın kripto para yönetiminin kontrolünde olacağını ancak borsaların işleme başlamasının 90’ıncı gününden itibaren hükumetin limiti değiştirebileceğini belirtiyor.

Venezuela’da devam eden süreç hakkında bilgi sahibi olan kaynaklara göre ise üst limit uygulaması daha kısıtlayıcı olabilir.

BlinkTrade’in kurucularından Daniel Arraez’e göre, hükümet izin verilen alış-veriş sayısını bu rakamın altına düşürebilir. Bitcoin alış-verişleri için açık kaynaklı yazılımlar sunan BlinkTrade, 2014’te Venezuela’da SurBitcoin’i piyasaya sundu ve yeni Petro lisanslama kuralları altında çalışmak üzere başvurularda bulunuyor.

Arraez, düzenlemelerdeki değişikliğin, borsaların şeffaf ve Venezüella halkı tarafından meşru olarak algılanması halinde, önemli bir pazar imkânı sağlayabileceğini söyledi. CoinDesk’e konuşan Arraez, firmanın umutları konusunda iyimser olduğunu ifade etti ve ekledi:

“Şu andaki düzenleme değişikliğinin olumlu olduğunu düşünüyoruz”

“Mümkün olan en kısa sürede işe girişmeye başlayacağız, pazarın güvende olacağına inanıyoruz ve müşterilerimizin fonlarını ve tahvillerini korumak için işlemsel garantiler alabiliyoruz”

Venezuela’da yeni oluşturulan düzenleyici kurallar sayesinde kaç alışverişin yapıldığı görülebiliyor. Diğer bir yandan Maduro hükumetiyle aktif görüşmelerde hangi borsaların bulunduğu netleştirilememekle beraber 21 Şubat tarihinde bölgesel haber kaynaklarından Panorama tarafından yayınlanan bir haberde Maduro’nın “dünyadaki 36 ana kripto borsası” nin hükümetle birlikte çalıştığını söylediği bildiriliyor.

Her ne kadar çok net bilgi vermese de, belge Venezuela hükumetinin döviz gözetimine ilişkin düşüncelerine ve kripto para çevresinde nasıl bir ekosistem oluşturabileceğine dair bir pencere açıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment