Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beklenenen Gizlilik Odaklı Kripto Para Birimi Grin, Piyasaya Sunuldu

Mimblewimble gizlilik  teknolojisini kullanan iki kripto para biriminden ikincisi olan Grin, ana ağını kullanıma açtı. Adını Harry Potter serilerindeki bir lanetten alan mimblewimble protokolü, yapılan işlemleri birlikte gönderiyor ve bu sayede halka açık dijital defterlerde bile bunların şifreli olarak kalmasını sağlıyor.

2016 yılının sonlarından beri çalışmaları devam eden Grin, bir diğer mimblewimble temelli kripto para birimi Beam’den önce tanıtılmış olmasına rağmen bundan sonra piyasaya çıktı ve Salı günü Türkiye saatine göre 20:38 itibariyle ağdaki ilk bloğun kazılmasına tanıklık etti. İkinci block ise bundan bir dakika sonra kazıldı.

Söz konusu kripto para birimi için olan piyasa şimdiden oluşmaya başladı ve ilk block kazan kişiye 60 grin getirdi. Bir yatırımcı ise Bisq isimli merkeziyetsiz borsada 0.1 BTC için 1.000 Grin token’i ortaya koydu ve bu da işlemlerin şimdiden başladığını gösteriyor. Bitmesh üzerindeki başka bir kullanıcı ise 1 Grin karşılığında 10 BTC’lik emir girdi.

Daha önce Grin geliştiricisi Yeastplume tarafından aktarılan bilgilere göre, Beam ve Grin kripto para birimleri aynı protokolü kullansalar da, asla rakip değiller ve projeler birbirlerine fon toplamada bile yardımcı oldu. Beam’in aksine Grin’in belirli bir para politikası yok ve bu sebeple her saniyede yeni bir token üretiliyor.

Bunun yanı sıra Grin geliştiricileri projeyi devam ettirmek için tamamiyle ”bağışlara” odaklı çalışırken, Beam projesinde özel bir fonlama yapıldı ve %25 civarında kuruculara pay ayrıldı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment