Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sıcak Gelişme: Ethereum’un Merakla Beklenen Güncellemesi, Güvenlik Açığı Sebebiyle Ertelendi!

Ethereum’un merakla beklenen Constantinople güncellemesi, yaşanan bir güvenlik problemi nedeniyle ertelendi. Akıllı kontrat denetleme firması ChainSecurity, güncellemede söz konusu olan EIP 1283 eklemesinin hayata geçmesi halinde bunun hackerlar için bir giriş noktası olabileceğini ve fonların çalınabileceğini deklare ederken, yaşanan bu sürecin ardından güncelleme de ertelenmiş oldu.

Ethereum geliştiricileri ve ağ yöneticileri de yaşanan bu olayın ardından ağdaki güncellemeyi en azından bir süre daha ertelediklerini duyurdu. Güncellemenin ne zaman gerçekleşeceği ise, geliştirici ekibin yapacağı Cuma günkü toplantının ardından netlik kazanacak. Toplantının katılımcıları arasında ağın ve sektörün önde gelen isimleri Vitalik Buterin, Hudson Jameson, Afri Schonedon ve Evan Van Ness gibi isimler yer alacak.

Temel anlamda, saptanan güvenlik açığı, hackerlara aynı işlemi; ağ yöneticisinin haberi olmadan birden fazla kez yapma şansı sunan bir süreç. Yani, teorik manada ağa saldıran bir kişi ya da grup, ağdaki tüm kripto paraları sonsuza kadar kendi hesabına çekebilir.

İlk olarak geçtiğimiz yıl yürürlüğe girmesi beklenen ancak o dönemde de uygulamada yaşanan sorunlar nedeniyle şimdiye ertelenen bu büyük güncelleme, gerçekleşmesine saatler kala ise, ertelenmiş durumda.

Ethereum topluluğunun ve yatırımcılarının merakla beklediği güncellemeyi, kripto para sektörünün diğer paydaşları da büyük bir merak içinde karşılamaya hazırlanıyordu. Ancak görünüşe göre, saptanan güvenlik açığının ardından bir süre daha Constantiople için beklememiz icap edecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment