Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Belarus Hükümeti Kripto Para Ticaretinde Vergileri Kaldırıyor

Belarus hükümetinin yeni olarak yürürlüğe koyduğu yasalar ile şirketlerin kripto para birimi ve blockchain alanlarında gelişmelerini teşvik edecek.

Devlete bağlı medya organı BeITA‘nın haberine göre, Belarus Başbakanı Alexander Lukashenko‘nun 22 Aralık‘ta imzalamış olduğu dijital ekonomi gelişim kararnamesiyle yeni gelişmekte olan blockchain gibi teknolojilerinin yüceltilmesi ve bu alanda iş etkinliğini arttırmak için vergi teşviklerini yürürlüğe koydu.

Kararnameyi yerli bir bilişim firması ülkenin yüksek teknoloji parkı olarak adlandırdığı ve hükümetin bu özel ekonomik bölgeyi teknoloji ve girişimcilerin iş başlatabileceği bir merkez olarak kullanmak istediğini belirtti.

Bu yasanın bir bölümü akıllı kontratlar geliştiren, koin çıkartan, kripto para ticareti ve madenciliği yapan bütün şirketleri gelecek 5 yıl boyunca gelir vergilerinden muaf olmarını sağlıyor.

Yasada şu şekilde belirtiliyor:

“Bu şirketlerin koin ile yapılan bütün satışları ve kârları Ocak 2023‘e kadar vergiye muaf olacak”

Temmuz ayında belirtildiği üzere ülkenin merkez bankası yerel bankaların blockchain’i işlem güvenliği sistemi olarak kullanmaları için gerekli girişimlere başladığını duyurmuştu.

22 Aralık‘ta yayınlanan bir başka habere göre merkez bankası yöneticisi Pavel Kallaur, yüksek teknoloji parkının (high-tech park) kripto para birimleri şirketlerinin kurulduğu ve başlatıldığı bir yer olması için uğraştıklarını belirtti.

BeITA’ya yaptığı açıklamada:

“Dijital ekonomi geliştirme yönetmeliği yüksek teknoloji parkında olan şirketlerin kripto para birimlerini uluslararası ticarette kullanmalarına olanak sağlayacak. Ve bu bizim için bir sorun olmayacak .”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment