Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bundesbank Yönecisi: Euro Bölgesine Ait Bir Kripto Para Birimi Olmayacak

Avrupa’nın en büyük bankalarından biri olan Bundesbank’ın yönetim kurulu üyesi Carl-Ludwig Thiele euro bölgesinin dijital bir para birimine geçmeyi düşünmediğini söyledi ve ekledi:

” Normal nakit paramız ile kıyaslayabileceğimiz merkez bankasına ait dijital bir para birimine geçme gibi bir planımız şu anda yok.”

Bu açıklama daha önceden Bundesbank’ın yöneticisi Jens Weidmann tarafından yapılan bitcoin ile karşılaştırılabilecek diğer dijital para birimlerinin potansiyel olarak Avrupa vatandaşlarına koruyabileceği yönündeki açıklamasına oldukça zıt kalıyor.

Thiele ayrıca yatırımcıları azımsanmayacak ölçüde kayıplar yaşanmasının oldukça mümkün olduğunu söyleyerek şunları söyledi:

“Bu denli hızlı bir artışa tanıklık ettiğimizde buna eşdeğer bir ivme ile düşüş yaşanma riski de kaçınılmaz oluyor.”

Avrupa Merkez Bankası daha önceden yapmış oldukları, hükümetin kripto para birimlerini düzenleme üzerinde herhangi bir güce sahip olamayacağı hakkındaki açıklamasına rağmen bitcoin’in düzenlenmesini yönelik bazı girişimlere başladı.

Her ne kadar euro bölgesi ulusal kripto para birimini reddetse de diğer ülkeler halen kendi kripto para birimlerine geçmeyi planlıyor. Özellikle Rusya ve Dubai ulusal dijital para birimlerine geçme konusunda ciddi çalışmalara başladı bile.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment