Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Piyasası Toparlanmaya Başladı

Dün yaşanan zorlu günün ardından kripto para birimleri piyasası tekrardan ayaklarının üzerinde durmaya başladı. 22 Aralık Cuma günü yaşanan yüzde 30‘luk düşüşün ardından koinlerin bir çoğu son 24 saatte yüzde 10 ila 20 arasında bir yükseliş gösterdi.

Dün 650 milyar dolardan 430 milyar dolara gerileyen toplam dijital para birimi piyasa değeri bugün 585 milyar dolarlara geri geldi.

Bitcoin tüm zamanların rekorunu kırıp 20,000 doları aştığı sıralarda yalnızca birkaç gün içerisinde 11,970 dolara kadar düştü. Şu anda haberin yazıldığı sırada ise 14 bin doların üstünde işlem görmekte.

İkinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum ise dün 30 milyar dolarlık bir piyasa değeri kaybına uğramasına rağmen büyük ölçüde kendini toparladı ve 72 milyar dolara geri döndü. Şu anda Avrupa borsasında 709 dolardan işlem gören Ethereum, Güney Kore borsasında en yüksek değerlerde 896 doları buluyor.

Bitcoin Cash, bütün dijital para birimleri içinde son 48 saat içerisinde en çok etkilenen birim oldu. Fiyatı 3,909 dolardan 1,970 dolara kadar gerilemişti şimdilerde ise 3,179 dolardan işlem görmekte.

Piyasadaki bu sert dalgalanma en büyük borsalardan olan Coinbase‘de yaşanan içeriden bilgi sızdırıldığına dair iddialardan bir kaç gün sonra yaşandı.

İyi Haber Ve Kötü Haber

Geçtiğimiz hafta bütün dijital para birimleri için oldukça hareketli oldu. CBOE‘nin 10 Aralık‘ta Bitcoin vadeli sözleşmelerine başlamasının ardından CME group‘un kendi başına vadeli sözleşmelerine başlaması. CME’de 17 Aralıkta ticaret başladığından bitcoin’deki dalgalanmalarda başlamış oldu.

20 Aralıkta ise Litecoin‘in yaratıcısı Charlie Lee‘nin “çıkar çatışması” olmaması amacıyla bütün Litecoin’lerini sattı veya bağışladı. Bununla birlikte amacının aslında ne olduğuna yönelikte bazı sorular sorulmaya başladı çünkü daha 1 hafta önce yaptığı açıklamada Litecoin’in fiyatının 20 dolara düşebileceğini açıklamıştı.

“Partiyi bozduğum için özür dilerim fakat bende biraz heyecana kapıldım.
LTC almak oldukça riskli. LTC gibi yıllardır süre gelen bir piyasanın %90 değer kaybetmesi oldukça olası (48 dolardan 4 dolara). Eğer LTC’nin 20 dolara düşmesi ile başa çıkamıyorsanız satın almayın.”

CBOE ve CME gibi büyük kurumlara katılımlarından sonra Goldman Sachs 21 Aralık’ta kripto para birimleri ticareti masası kurma planlarını duyurdu ve 2018′in Haziran ayının sonunda açılacağını belirtti.

Piyasanın dalgalanmasına neden olan etken halen tam olarak bilinmiyor. Bitcoin vakfının kurucu üyelerinden Charlie Shrem‘e göre kripto para birimi piyasası halihazırda buna benzer fiyat oynamaları yaşamıştı bu yüzden panik yapmaya gerek yok.

“Aynı tas aynı hamam” Aynı şey her yıl yaşanıyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • BTC Uzmanı
    Posted 24 Aralık 2017 - 14:26 14:26

    Siz bu haberi yapmasanız düzeliyordu tabi. Şu anda düşmeye devam! Şom ağızlılar

Leave a comment